Ухвала
від 22.02.2024 по справі 196/186/24
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/186/24

№ провадження 2-о/196/19/2024

УХВАЛА

22.02.2024 смт Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді: Костюкова Д.Г.,

за участю секретаря судового засідання: Дорошенко В.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Ляшківська сільська рада Дніпровського району Дніпропетровської області, про встановлення факту, що має юридичне значення , -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до Царичанського районного суду Дніпропетровської області із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій просить встановити факт того, що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 є її матір`ю.

До суду 22.02.2024 року від заявниці ОСОБА_1 надійшла заява з клопотанням про витребування від приватного нотаріуса Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Сало В.В. копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та на день смерті постійно проживала та була зареєстрована по АДРЕСА_1 . У зв`язку з витребуванням доказів по справі розгляд справи просить відкласти і вказане клопотання розглянути у її відсутність.

Представник заінтересованої особи - Ляшківська сільськарада Дніпровськогорайону Дніпропетровськоїобласті у судове засідання не з`явився.

Суд, перевіривши матеріали справи, клопотання заявниці про витребування доказів, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Приймаючи до уваги заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що документи, які просить витребувати заявник можуть слугувати доказами необхідними для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, постановлення законного та обґрунтованого рішення по справі, а у заявника виникають труднощі з їх отриманням, суд приходить до висновку про задоволення клопотання заявниці щодо витребування доказів, так як відомості, які містяться у вказаних документах, мають значення для правильного вирішення даної справи.

У зв`язку з необхідністю витребування доказів по справі розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 258, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заявниці ОСОБА_1 про витребуваннядоказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Сало Вікторії Володимирівни належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та на день смерті постійно проживала та була зареєстрована по АДРЕСА_1 .

Витребувані докази надати Царичанському районному суду Дніпропетровської області у термін до 13 березня 2024 року.

Копію даної ухвали суду направити приватному нотаріусу Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Сало Вікторії Володимирівні для виконання.

При цьому роз`яснити, що відповідно до ч. ч 6-9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Судове засідання по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Ляшківська сільська рада Дніпровського району Дніпропетровської області, про встановлення факту, що має юридичне значення, відкласти на 13 год. 00 хв. 13 березня 2024 року.

Суддя: Д.Г. Костюков

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117168047
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —196/186/24

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні