Ухвала
від 22.02.2024 по справі 642/6127/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

22.02.2024

№ 642/6127/23ц

2п/642/3/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року м. Харків

Ленінський районний суд м. Харкова у (дієна підставіп.3розділу ХІІприкінцевих таперехідних положеньЗакону України«Про судоустрійі статуссуддів» від30.09.2016р.) складі:

головуючого судді Ольховського Є.Б.

при секретарі Прийма Ф.О.

розглянувши в відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про скасування заочного рішення

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Ленінського районного суду м. Харкова від 24.01.2020 р. було задоволено позовні вимоги ТОВ «МСБ Фінанс» про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за кредитним договором.

Відповідачка звернулась до суду із заявою про перегляд заочного рішення, посилаючись на те, що вона не подала відзив на позовну заяву з поважних причин оскільки не отримувала жодної повістки та копії позовної заяви . Крім того судом при ухваленні спірного заочного рішення не було враховано що спливли строки позовної давнини а також те що заборгованість за спірним кредитним договором нею було погашено та має місце акт виконаних робіт.

В судове засідання ОСОБА_1 з`явилась. Пояснила що вона є ВПО та мешкає у Харківській області. Прохала застосувати до позовних вимог позовну давність.

Представник позивача проти задоволення заяви заперечувала зазначивши що відповідачка надала суду акт виконаних робіт за іншим кредитним договором. Крім того позовна давнина переривалась на час карантину а отже строк звернення до суду не пропущено.

Відповідно до ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки, а також не надав відзив на позовну заяву з поважних причин та докази на які він посилається мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Доводи ОСОБА_1 про те що вона не надала відзиву на позовну заяву з поважних причин судом визнаються переконливими оскільки позовна заява з додатками повернулись до суду з відміткою поштової служби «адресат відсутній за вказаною адресою».

Обов`язковою умовою для скасування заочного рішення є крім поважності причин не надання відзиву на позов також надання заявником доказів по суті суперечки які мають суттєве значення та які дають підставу вважати що може бути ухвалене інше рішення.

Відповідачем до заяви про перегляд заочного рішення не надано доказів які мають істотне значення для правильного вирішення справи та які надавали б беззаперечні підстави для скасування заочного рішення.

Посилання на неврахування судом акту виконаних робіт за кредитним договором 1440-к від 18.05.18р. не стосується позовних вимог за кредитним договором 1447-К від 03.07.18р. Посилання на наслідки спливу строків позовної давнини не відповідають положенням карантину введеного Постановою КМУ від 11.03.20р. № 211

Керуючись ст.287 ЦПК України,

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заочного рішення - залишити без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена тільки разом з заочним рішенням від 14.12.23 року. Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Апеляційного суду Харківської області через Ленінський районний суд м. Харкова, шляхом подачі апеляційної скарги в тридцяти денний строк з дня його проголошення, а у разі проголошення лише вступної та резолютивної частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя Є.Б. Ольховський

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117169228
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заочного рішення

Судовий реєстр по справі —642/6127/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Рішення від 14.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні