Ухвала
від 21.02.2024 по справі 752/7265/22
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 752/7265/22

УХВАЛА

21 лютого 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого - судді Парінова А.Б.,

суддів: Беспалова О.О.,

Ключковича В.Ю.,

розглянувши у порядку письмового провадження апеляційну ОСОБА_1 на ухвалу Голосіївського районного суду м. Києва від 05 липня 2022 року по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Академії праці, соціальних відносин і туризму про ненадання належної відповіді на інформаційний запит,

У С Т А Н О В И В:

У червні 2022 року до Голосіївського районного суду м. Києва надійшли матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Академії праці, соціальних відносин і туризму про:

визнання бездіяльності керівництва Академії праці, соціальних відносин і туризму щодо халатного ставлення до своїх посадових обов`язків та ненадання відповіді на його інформаційний запит від 14.05.2022, свідоме приховування інформації щодо незаконного відрахування з аспірантури за спеціальністю «Спеціальні та галузеві соціології» без надання наказу, повідомлення причини відрахування позивачки, безпідставне ненадання документів про здачу кандидатських іспитів з філософії та іноземної мови;

зобов`язати уповноважених осіб керівництва Академії праці, соціальних відносин і туризму надати позивачеві в повному обсязі всі документи, квитанції про оплату навчання згідно інформаційного запиту від 14.05.2022;

зобов`язати уповноважених осіб керівництва Академії праці, соціальних відносин і туризму надати можливість здати останній іспит з соціології та захистити дисертацію «Маргінальні групи України» без повторного вступу та здачі повторних іспитів в Академії праці, соціальних відносин і туризму;

зобов`язати уповноважених осіб притягнути до відповідальності керівництво Академії праці, соціальних відносин і туризму за надання неправдивої інформації під час написання відповіді на інформаційний запит.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 05 липня 2022 справу передано за підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Не погодившись з ухвалою суду першої інстанції позивач подала апеляційну скаргу, у якій просить суд скасувати ухвалу і направити справу на новий розгляд.

Відповідно до частини 2 статті 309 КАС України у виняткових випадках та з урахуванням особливостей розгляду справи апеляційний суд може продовжити строк розгляду справи, про що постановляє ухвалу.

Пунктом 1 статті 6 ратифікованої Законом України № 475/97-ВР від 17.07.1997 року Конвенції про захист прав людини та основних свобод закріплено право вирішення спірного питання упродовж розумного строку.

Згідно з пунктом 26 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів ухвалення рішення в розумні строки відповідно до статті 6 Конвенції також можна вважати важливим елементом його якості. Проте можливе виникнення суперечностей між швидкістю проведення процесу та іншими чинниками, пов`язаними з якістю, такими як право на справедливий розгляд справи, яке також гарантується статтею 6 Конвенції. Оскільки важливо забезпечувати соціальну гармонію та юридичну визначеність, то попри очевидну необхідність враховувати часовий елемент слід також зважати й на інші чинники.

З огляду на перебування головуючого судді у відпустці, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що існує необхідність продовження строку розгляду даної справи на розумний строк.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 309, 321, 325 КАС України, суд,

У Х В А Л И В:

Продовжити строк розгляду апеляційної скарги ОСОБА_1 на ухвалу Голосіївського районного суду м. Києва від 05 липня 2022 року по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Академії праці, соціальних відносин і туризму про ненадання належної відповіді на інформаційний запит, - на розумний термін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя А.Б. Парінов

Судді: О.О. Беспалов

В.Ю. Ключкович

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117186373
СудочинствоАдміністративне
Сутьненадання належної відповіді на інформаційний запит

Судовий реєстр по справі —752/7265/22

Постанова від 21.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Ухвала від 29.09.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 04.07.2022

Адміністративне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні