Ухвала
від 22.02.2024 по справі 369/9522/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Головуючий у І інстанції Дубас Т.В.

Провадження №22-ц/824/2016/2024 Доповідач у ІІ інстанції Матвієнко Ю.О.

УХВАЛА

Іменем України

22 лютого 2024 року Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Матвієнко Ю.О.,

суддів: Гуля В.В., Мельника Я.С.,

при секретарі: Ковтун М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського апеляційного суду справу за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року у цивільній справі за позовом громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV), Товариства з обмеженою відповідальністю «Магнолія-ТВ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» про захист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2020 року громадянин Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV), Товариства з обмеженою відповідальністю «Магнолія-ТВ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» про захист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди.

Рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року позов задоволеночастково.

Стягнуто з ОСОБА_2 на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 моральну шкоду у розмірі 1 (однієї) гривні.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 моральну шкоду у розмірі 5 000 (п`ять тисяч) гривень.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Магнолія-ТВ» на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 моральну шкоду у розмірі 1 000 (одну тисячу) гривень.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 моральну шкоду у розмірі 1 000 (одна тисяча) гривень.

Стягнуто з ОСОБА_2 на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 0 (гривень) 63 копійок.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 46 гривень 27 копійок.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Магнолія-ТВ» на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 0 гривень 63 копійки.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» на користь громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 0 гривень 63 копійки.

У задоволенні решти вимог позову відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду, відповідачі ТОВ «Старлайт Медіа» та ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) подали на нього апеляційні скарги, в яких, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права, просили рішення суду скасувати в частині вимог позивача ОСОБА_1 до них та ухвалити по справі у цій частині нове рішення, яким відмовити повністю у задоволенні вимог позивача, заявлених до ТОВ «Старлайт Медіа» та ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV).

Ухвалою Київського апеляційного суду від 01 лютого 2024 року прийнято відмову ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) від апеляційної скарги та закрито апеляційне провадження за їхньою апеляційною скаргою на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року.

01 лютого 2024 року до апеляційного суду надійшла заява Генерального директора ТОВ «Старлайт Медіа» Богуцького Олександра про відмову від апеляційної скарги ТОВ «Старлайт Медіа» на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року (том 6, а.с.89-90).

Заслухавши доповідь судді-доповідача, думку учасників процесу з приводу заяви, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи заяви, колегія суддів дійшла наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 4, 5 ст. 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення, повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається.

На підставі вищенаведених правових норм, беручи до уваги відсутність осіб, які приєдналися до апеляційної скарги ТОВ «Старлайт Медіа» та могли б заперечувати проти відмови від неї, колегія суддів дійшла висновку про задоволення заяви Генерального директора ТОВ «Старлайт Медіа» Богуцького Олександра про відмову від апеляційної скарги, прийняття відмови товариства від апеляційної скарги та закриття у зв`язку із цим апеляційного провадження.

Керуючись ст. 364 ЦПК України, Київський апеляційний суд в складі колегії суддів

У Х В А Л И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» про відмову від апеляційної скарги на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року - задовольнити.

Прийняти відмову Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» від апеляційної скарги на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Медіа» на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 10 жовтня 2023 року - закрити.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117188094
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —369/9522/20

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні