Ухвала
від 23.02.2024 по справі 369/3382/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/3382/23

Провадження №2/369/929/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.02.2024 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Янченко А.В., перевіривши зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Бучанської районноїдержавної адміністрації,Білогородської сільськоїради Бучанськогорайону Київськоїобласті,третя особа,яка незаявляє самостійнівимоги щодопредмету споруна стороніпозивача Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни вособі Відокремленогопідрозділу Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни «Боярськалісова досліднастанція» про визнання дійсним договору від 23.12.2003 року щодо оренди земельної ділянки площею 0,6550 га для сінокосіння, укладений на 49 років між ОСОБА_1 та Бобрицькою сільською радою Києво-Святошинського району Київської області і відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області знаходиться цивільна справа № 369/3382/23 за позовною заявою заступника керівника Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Бучанської районної державної адміністрації до Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача Національного університету біоресурсів і природокористування України в особі Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярська лісова дослідна станція» про усунення перешкод у користуванні, шляхом скасування державної реєстрації права користування, повернення земельних ділянок.

15.02.2024 року до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до Бучанської районноїдержавної адміністрації,Білогородської сільськоїради Бучанськогорайону Київськоїобласті,третя особа,яка незаявляє самостійнівимоги щодопредмету споруна стороніпозивача Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни вособі Відокремленогопідрозділу Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни «Боярськалісова досліднастанція» про визнання дійсним договору від 23.12.2003 року щодо оренди земельної ділянки площею 0,6550 га для сінокосіння, укладений на 49 років між ОСОБА_1 та Бобрицькою сільською радою Києво-Святошинського району Київської області і відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди.

Дослідивши матеріали зустрічного позову, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 при надсиланні зустрічного позову через електронну пошту суду в порушення ч. 1 ст. 177 ЦПК України не надано суду доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи зустрічної позовної заяви та копій поданих до суду документів.

Відповідно до частини 4 статті 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір 1 % ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму.

Відповідно до абз. 3 п. п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яку подано фізичною особою, ставка судового збору встановлюється в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» при поданні до суду процесуальних документів, передбачених частиною другою цієї статті, в електронній формі - застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Позивачем у зустрічній позовній заяві заявлену одну вимогу немайнового характеру (1211,20 грн х 0,8 = 968,96 грн) та одну вимогу майнового характеру (15140,00 грн х 0,8 = 12112,00 грн).

Проте в матеріалах справи відсутня квитанція про сплату судового збору.

Враховуючи вищевикладене, зустрічна позовна заява не відповідає вимогам встановленим ЦПК України.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст. ст. 4, 177, 184, 185, 194 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Бучанської районноїдержавної адміністрації,Білогородської сільськоїради Бучанськогорайону Київськоїобласті,третя особа,яка незаявляє самостійнівимоги щодопредмету споруна стороніпозивача Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни вособі Відокремленогопідрозділу Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни «Боярськалісова досліднастанція» про визнання дійсним договору від 23.12.2003 року щодо оренди земельної ділянки площею 0,6550 га для сінокосіння, укладений на 49 років між ОСОБА_1 та Бобрицькою сільською радою Києво-Святошинського району Київської області і відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу копії ухвали про залишення зустрічної позовної заяви без руху, і роз`яснити, що в разі невиконання вимог ухвали зустрічна позовна заява буде вважатися неподаною та підлягає поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Янченко

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117194965
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дійсним договору від 23.12.2003 року щодо оренди земельної ділянки площею 0,6550 га для сінокосіння, укладений на 49 років між ОСОБА_1 та Бобрицькою сільською радою Києво-Святошинського району Київської області і відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —369/3382/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні