Ухвала
від 23.02.2024 по справі 352/742/24
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/742/24

Провадження № 2/352/317/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

23 лютого 2024 року м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Гриньків Д.В., розглянувши матеріали цивільного позову

ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

до ОСОБА_2 , АДРЕСА_1 ,

ОСОБА_3 , АДРЕСА_2

про визнання права власності на будинковолодіння в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И Л А:

21.02.2024 року позивач звернувся до Тисменицького районного суду Івано-Франківської області з позовною заявою до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на будинковолодіння в порядку спадкування за законом.

Позовна заява відповідає вимогам статей175, 177 Цивільного процесуального кодексу України(надаліЦПК України).

Позовну заяву, яку подано з дотриманням правил підсудності, належить розглядати за правилами цивільного судочинства.

Інших підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в цивільній справі, встановленихЦПК України, немає.

Дану справу відповідно до приписів ст.274 ЦПК Українислід розглядати за правилами загального позовного провадження.

ОСОБА_1 в позовній заяві просить суд зменшити їй розмір сплати судового збору за подання позову до 0,8 відсотка прожиткового мінімуму для працездатних осіб, оскільки її дохід за 2023 рік, згідно відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела нарахованого доходу становить 00 грн.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про судовий збір», суд за клопотанням сторони, може зменшити розмір судового збору, враховуючи її майновий стан в разі, коли розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача-фізичної особи за попередній календарний рік. Оскільки розмір судового збору, який підлягає сплаті за подання позову, становить 15140 грн., а розмір річного доходу позивачки за 2023 рік становить 00грн.00 коп., суд приходить до висновку про задоволення клопотання про зменшення розміру сплати судового збору за подання позову до 0,8 відсотка прожиткового мінімум для працездатних осіб, що становить 2422 грн. 40 коп.

Крім того, ч. 1ст. 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Позивач у позовній заяві заявив клопотання про витребування від державного нотаріуса Колтун С.В. доказів, а саме: інформації про заведення спадкової справи та належним чином завіреної копії спадкової справи після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , а отже із врахуванням ч. 1 ст. 84 ЦПК України воно підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.19, 84, 187,274 ЦПК України, суддя-

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на будинковолодіння в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на "18" березня 2024 р. о 10:00 год.,яке буде проводитися одноособово суддею Гриньків Д.В., в приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 150.

Встановити відповідачамп`ятнадцятиденнийстрок з дня вручення даної ухвали для подання відзиву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідачів надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачам, що відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву останні мають право пред`явити зустрічний позов.

Зменшити ОСОБА_1 розмір сплати судового збору за подання позову до 0,8 відсотка прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2 422(дві тисячі чотириста двадцять дві) грн. 40 коп.

Витребувати у державного нотаріуса Тисменицької державної нотаріальної контори Івано-Франківської області Колтун С.В. (місцезнаходження: вул. Галицька, 32, м. Тисмениця Івано-Франківського району Івано-Франківської області) інформацію щодо заведення спадкової справи та копію спадкової справи, заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Копію ухвали направити державному нотаріусу Тисменицької державної нотаріальної контори Колтун С.В., для виконання та зобов`язати надати їх суду до 15.03.2024 р.

Роз`яснити державному нотаріусу Тисменицької державної нотаріальної контори Колтун С.В., що відповідно ч.8 ст.84 ЦПК Україниу разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим кодексом.

Роз`яснити учасникам справи, що всі документи можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@ts.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (76000, м. Івано-Франківськ вул. Незалежності, 150).

Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: https://ts.if.court.gov.ua/sud0915/.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Тисменицького районного суду

Івано-Франківської області Гриньків Д.В.

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117198078
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на будинковолодіння в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —352/742/24

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні