Ухвала
від 23.02.2024 по справі 5019/1612/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" лютого 2024 р.м. РівнеСправа №5019/1612/11

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марач В.В., розглянувши у матеріалах справи

за заявою Управління Пенсійного фонду України у Рівненській області (33028, м.Рівне, вул.Короленка,7)

до Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат" (35600, Рівненська обл., м. Дубно, вул. Залізнична, 46, код ЄДРПОУ 05501095)

про визнання банкрутом

Заяву арбітражного керуючого Папури Я.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Рівненської області від 07.11.2012 р. Відкрите акціонерне товариство "Дубенський м`ясокомбінат" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 20.02.2018 у справі №5019/1612/11 ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Мандія В.І, встановлено грошову винагороду арбітражного керуючого у розмірі двох мінімальних заробітних за кожний місяць виконання повноважень ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 16.10.2019 року продовжено строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат" та строк повноважень арбітражного керуючого Мандія Володимира Івановича до 20.01.2020 року.

Ухвалою суду від 23.02.2023 року відсторонено арбітражного керуючого Мандія Володимира Івановича (свідоцтво №1807 від 22.06.2017 року,79000, м.Львів, вул. Липинського, 54) від виконання повноважень ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат". Призначено арбітражного керуючого Дуплику Павла Георгійовича (свідоцтво №1377 від 12.07.2013,33023, м.Рівне, вул.С. Крушельницької, буд.77а, офіс 201) ліквідатором Відкритого акціонерного товариства «Дубенський м`ясокомбінат».

Через відділ канцелярії та документального забезпечення суду від Ліквідатора арбітражного керуючого Дуплики П.Г. надійшло клопотання, в якому просить:

- затвердити звіт арбітражного керуючого-ліквідатора за результатами проведеної роботи по провадженню процедури ліквідації та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат". Дане клопотання обгрунтовує тим, що Ліквідатором виконано вимоги, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства щодо здійснення ліквідаційної процедури та вжиття заходів для ліквідації банкрута.

Ухвалою суду від 16 травня 2023 року розгляд справи призначено у судовому засіданні.

Ухвалою суду від 27 червня 2023 року відкладено розгляд справи до завершення ліквідаційної процедури та подачі уточненого звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ухвалою суду від 31 січня 2024 року розгляд справи призначено у судовому засіданні на "27" лютого 2024 року.

Через відділ канцелярії та документального забезпечення суду арбітражним керуючим Папура Я.М. подано Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду.

Відповідно до ч.1 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини першої статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що учасники у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Кодексом, інші учасники справи про банкрутство, щодо прав або обов`язків яких існує спір. Сторонами у справі про банкрутство є конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), забезпечені кредитори, боржник (банкрут). Уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника - особа, уповноважена вищим органом управління боржника представляти інтереси засновників під час провадження у справі про банкрутство з правом дорадчого голосу.

У справі про банкрутство учасники поділяються на дві групи: визначені учасниками за законом (абзац двадцять третій статті 1 КУзПБ) та особи, які стали учасниками справи в процесі провадження, інші учасники справи про банкрутство, щодо прав або обов`язків яких існує спір (стаття 1 КУзПБ).

Суб`єктний склад учасників господарського процесу за ГПК України є іншим, ніж склад учасників у справі про банкрутство за КУзПБ. Водночас, перелік учасників провадження у справі про банкрутство не є вичерпним, оскільки до учасників справи про банкрутство наведеними нормами віднесено також інших осіб, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство.

Суд зазначає, що вищевказаною статтею Кодексу України з процедур банкрутства чітко визначено термін "учасників у справі про банкрутство", які вживаються для цілей цього Кодексу. Даний термін є вичерпним і не підлягає розширеному тлумаченню.

Судом встановлено, що станом на момент звернення з даною Заявою арбітражний керуючий Папура Я.М. не має процесуального статусу учасника у справі про банкрутство.

Згідно з усталеною практикою ЄСПЛ право на суд, одним з аспектів якого є право на доступ до суду, не є абсолютним, воно за своїм змістом може підлягати обмеженням. Це право може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує регулювання з боку держави. Однак такі обмеження не можуть обмежувати реалізацію цього права у такий спосіб або до такої міри, щоб саму суть права було порушено.

Оскільки арбітражний керуючий Папура Я.М., не має процесуального статусу учасника у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат", суд дійшов висновку про відмову у задоволенні Заяви арбітражного керуючого Папури Я.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду.

Керуючись статтями 1, 2, Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 197, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити арбітражному керуючому Папурі Я.М. у задоволенні Заяви про участь у судовому засіданні у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Дубенський м`ясокомбінат" в режимі відеоконференції поза межами суду.

Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117202533
СудочинствоГосподарське
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду

Судовий реєстр по справі —5019/1612/11

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 02.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 24.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні