Ухвала
від 23.02.2024 по справі 220/224/24
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №220/224/24

Провадження № 1-кп/220/81/24

У Х В А Л А

Іменем України

23 лютого 2024 року Великоновосілківський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання сторін кримінального провадження про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Великоновосілківського районного суду Донецької області знаходиться кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України.

На електронну адресу суду надійшло клопотання від прокурора про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за його участю з використанням власних технічних засобів.

Крім того, надійшла заява обвинуваченого про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції з приміщення Селидівського міського суду Донецької області.

Також представник потерпілого ОСОБА_4 подав заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з приміщення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області.

Відповідно до вимог п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Частиною 2 ст.336 КПК України передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Положеннями статті 336 КПК України визначений порядок проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового засідання, якими не передбачено можливості проведення відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів учасників.

Водночас, 02.03.2022 на офіційному сайті Ради суддів України опубліковані рекомендації щодо роботи судів в умовах воєнного стану, відповідно до яких рекомендовано, якщо за об`єктивних обставин учасник провадження не може брати участь в судовому засіданні в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів, визначених КПК, як виняток допускати участь такого учасника в режимі ВКЗ за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

Враховуючи введення в Україні режимі військового стану, суд вважає за необхідне для забезпечення оперативності провадження та безпеки учасників справи, на підставі ст. 336 КПК України призначити дистанційне провадження за участю прокурора - з використанням власних технічних засобів, обвинуваченого - з приміщення Селидівського міського суду Донецької області, представника потерпілого - з приміщення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області.

Керуючись ст. 336 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Судове засіданняу данійсправі, призначене на 26.02.2024 р. на 10 год. 00 хв.,здійснювати заучастю прокурора в режимівідеоконференції звикористанням власнихтехнічних засобів, обвинуваченого між Великоновосілківським районим судом Донецької області та Селидівським міським судом Донецької області, представника потерпілого ОСОБА_4 - між Великоновосілківським районим судом Донецької області та Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області .

Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції з обов`язковою участю обвинуваченого доручити відповідальній особі Селидівського міського суду Донецької області, зобов`язавши уповноважену особу перевірити документи, що посвідчують його особу, вручити пам`ятку про процесуальні права та обов`язки, та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції за участю представника потерпілої ОСОБА_4 доручити відповідальній особі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, зобов`язавши уповноважену особу перевірити документи, що посвідчують її особу, вручити пам`ятку про процесуальні права та обов`язки, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали направити для відома прокурору, обвинуваченому, а також для виконання до Селидівського міського суду Донецької області та Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117202920
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України

Судовий реєстр по справі —220/224/24

Вирок від 26.02.2024

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні