Ухвала
від 23.02.2024 по справі 524/10213/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/10213/23

Провадження № 2/524/936/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.02.2024 року Автозаводський районний суд м. Кременчука в складі:

головуючого - судді Предоляк О.С.

при секретарі судового засідання - Лапік К.В.,

за участю представників: позивача Олійник Л.М., відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Кременчуці у загальному позовному провадженні клопотання представника позивача про призначення експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до комунального підприємства «Полтавський обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради» про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок ушкодження здоров`я, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Автозаводського районного суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Представником позивача ОСОБА_2 - адвокатом Олійник Л.М. оголошено письмове клопотання про призначеннякомісійною судово-медичної експертизи проведення якої доручити експертам Обласного бюро судово - медичної експертизи.

Представник відповідача КП «Полтавський обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради» - Левчановська Н.А. при вирішенні клопотання покладається на розсуд суду.

Суд, вислухавши клопотання, думку учасників процесу, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно ч. 1 ст. 104 ЦПК України експертиза призначається ухвалою суду, де зазначаються: підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Судова експертиза повинна призначатися лише у разі дійсної потреби у спеціальних знаннях для встановлення фактичних даних, що входять саме до предмету доказування, тобто у разі, коли висновок експерта не можуть замінити інші засоби доказування.

Враховуючи, що необхідно встановити характер і ступінь ушкодження здоров`я, причинно-наслідковий зв`язок між наданим лікування та ушкодженням здоров`я, з`ясування обставин, що мають значення для справи, потребують спеціальних знань, сторонами не надані відповідні висновки експертів із цих саме питань, тому суд вважає за необхідне призначити у справі комісійну судово-медичну експертизу, проведення якої доручити Обласному бюро судово - медичної експертизи.

Витрати, пов`язані з проведенням судової експертизи мають бути покладені на позивача, як сторону, що заявила клопотання про її проведення.

Відповідно п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи. Відповідно до п.9 ч.1 ст.253 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Оскільки для проведення комісійної судово-медичної експертизи потрібен значний проміжок часу, на час її проведення провадження у справі необхідно зупинити.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 103, 104, 252, 253, 259, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Олійник Л.М. - задовольнити.

Призначити по справі комісійну судово-медичну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи вірно був встановлений медичним закладом КП «Кременчуцький обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради» діагноз ОСОБА_2 - вторинний сифіліс шкіри та слизових оболонок?

2. Чи було здійснено лікування ОСОБА_2 медичним закладом КП «Кременчуцький обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради» у відповідності до клінічних протоколів надання медичної допомоги хворим на дане захворювання?

3. Якщо так, то які саме ушкодження здоров`я було завдано ОСОБА_2 неякісним лікуванням медичним закладом КП «Кременчуцький обласний шкірновенерологічний диспансер Полтавської обласної ради»?

Проведення експертизи доручити Обласному бюро судово - медичної експертизи (адреса місцезнаходження: 36039, Полтавська обл., м. Полтава, вул. Олеся Гончара, буд. 33-д),

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 524/10213/23, медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_2 № НОМЕР_1 з Кременчуцького ОШВД.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_2 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Позивач: ОСОБА_2 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , тел. НОМЕР_3 .

Представник позивача: Олійник Ліля Михайлівна , АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_3 .

Відповідач: КП «Полтавський обласний шкірно-венерологічний диспансер Полтавської обласної ради», Полтавська обл., м. Полтава, вул.. Олеся Гончара, буд. 12, тел. 0532560719.

Представник відповідача: Левчановської Наталія Андріївна, тел. НОМЕР_4 .

Суддя О.С.Предоляк

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117204808
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок ушкодження здоров`я

Судовий реєстр по справі —524/10213/23

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні