Ухвала
від 23.02.2024 по справі 690/106/24
ВАТУТІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №690/106/24

Провадження №2/690/97/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

23 лютого 2024 року м. Ватутіне

Суддя Ватутінського міського суду Черкаської області Здоровило В.А. вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Звенигородський відділ державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , Звенигородський відділ ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна. А також подала до суду клопотання про витребування доказів.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення даної позовної заяви без руху або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається, тому вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Дана справа підсудна Ватутінському міському суду Черкаської області відповідно до ст. 30 ЦПК України.

За таких обставин, вважаю за необхідне розглядати справу за загальними правилами позовного провадження, призначивши підготовче судове засідання.

Відповідно ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки докази, які просить витребувати позивач мають істотне значення для правильного вирішення справи, самостійно позивач немає можливості отримати запитувану інформацію, оскільки відповідно до ст. 11, 21 ЗУ «Інформацію» така інформація є конфіденційною та може бути надана лише на вимогу суду, вважаю за необхідним клопотання задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись ст. 4, 13, 30, 84, 175, 177, 187, 190, 191, 258, 259, 260, 274 ЦПК України, -

постановив:

позовну заяву ОСОБА_1 до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Звенигородський відділ державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 15 березня 2024 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Ватутінського міського суду Черкаської області за адресою: 20251, Черкаська область, Звенигородський район, місто Ватутіне, вулиця Будівельна, 1.

В судове засідання викликати сторони за адресами проживання та перебування згідно поданої позовної заяви.

Позивачу, відповідачу та третім особам направити копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження відповідачу та третім особам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, а також копію відзиву та доданих до нього документів надіслати позивачу.

Треті особи у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі мають право надіслати суду пояснення щодо позову.

Клопотання позивача про витребування доказів по справі задовольнити.

Витребувати у Ватутінській міській державній нотаріальній конторі, 20251, Черкаська область, Звенигородський район, м. Ватутіне, вул. Зоряна, 18 нотаріальну справу (нотаріальні відомості, дані, копії документів) щодо реєстрації обтяження арешту нерухомого майна на підставі постанови про накладення арешту на майно, без номера, 17.02.2011 старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Черкаської області Чернишова С.Г...

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на веб-сайті Ватутінського міського суду Черкаської області http://vt.ck.court.gov.ua, розміщеному на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя В.А. Здоровило

СудВатутінський міський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117207887
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —690/106/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні