Ухвала
від 15.03.2024 по справі 690/106/24
ВАТУТІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.03.2024 року Справа № 690/106/24

Провадження № 2/690/97/24

У Х В А Л А

про заміну третьої особи та витребування доказів

15 березня 2024 року м. Ватутіне

Ватутінський міський суд Черкаської області

у складі: головуючого судді Здоровила В.А.

з участю секретаря Мельник С.В.

представника позивача ОСОБА_1

позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

під час відкритого підготовчого судового засідання цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Звенигородський відділ державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна, -

в с т а н о в и в:

у провадженні Ватутінського міського суду Черкаської області на розгляді знаходяться матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , Звенигородський відділ ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна.

Ухвалою судді від 23.02.2024 провадження у справі було відкрито та призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання треті особи ОСОБА_4 , ОСОБА_4 та ОСОБА_6 не з`явилися, подали до суду заяви, де просять розгляд справи провести у їх відсутності, позовні вимоги визнають повністю та просять їх задовольнити.

Представник третьої особи Звенигородського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м.Київ) в підготовче судове засідання не з`явився, Звенигородський відділ ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м.Київ) належним чином повідомлявся про дату, час та місце його проведення, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Представник третьої особи Ватутінської міської державної нотаріальної контори в підготовче судове засідання не з`явився, поштове відправлення повернуто до суду з відміткою про невручення поштового відправлення у зв`язку з закриттям контори.

Представник позивача ОСОБА_2 адвокат Бабенко Р.В. в підготовчому судовому засіданні подав до суду клопотання, де просить суд замінити у справі належну третю особу з Ватутінської державноїнотаріальної конториЗвенигородського районуЧеркаської області на Звенигородську державну нотаріальну контору Звенигородського району Черкаської області та витребувати докази, що просила позивач у позовній заяві з Черкаського обласного державного нотаріального архіву.

Позивач ОСОБА_2 підтримала клопотання свого представника.

Представник відповідача Черкаської обласної прокуратури Івакіна Ю.П. проти заміни третьої особи у справі та витребування доказів не заперечувала.

Дослідивши матеріали справи, суд виходить із наступного.

Згідно ч. 1 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд вважає, що клопотання представника позивача про заміну третьої особи підлягає до задоволення, оскільки Ватутінська державна нотаріальна контора Звенигородського району Черкаської області ліквідована.

А тому,суд вважаєза необхіднимзамінити третюособу Ватутінськудержавну нотаріальнуконтору Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті належною Звенигородською державною нотаріальною конторою Звенигородського району Черкаської області.

Крім того, відповідно ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки докази, які просить витребувати позивач мають істотне значення для правильного вирішення справи, самостійно позивач немає можливості отримати запитувану інформацію, оскільки відповідно до ст. 11, 21 ЗУ «Інформацію» така інформація є конфіденційною та може бути надана лише на вимогу суду, суд вважає за необхідним клопотання задовольнити та витребувати із Черкаського обласного державного нотаріального архіву відповідні докази.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 10, 42,53,84, 260,294 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання представника позивача ОСОБА_2 адвоката Бабенка Руслана Володимировича про заміну третьої особи та витребування доказів - задовольнити.

Замінити усправі за позовом ОСОБА_2 до Черкаської обласної прокуратури, треті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Звенигородський відділ державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Ватутінська міська державна нотаріальна контора про скасування обтяження нерухомого майна, скасування арешту майна третю особу Ватутінську державнунотаріальну конторуЗвенигородського районуЧеркаської області натретю особуЗвенигородську державнунотаріальну конторуЗвенигородського районуЧеркаської області(ЄДРПОУ: 02901242, проспект Шевченка, 10, місто Звенигородка, Звенигородський район, Черкаська область, 20200).

Підготовче судове засідання у справі відкласти до 12 квітня 2024 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Ватутінського міського суду Черкаської області за адресою: вулиця Будівельна, 1, місто Ватутіне, Звенигородський район, Черкаська область, 20251.

В судове засідання викликати сторони за адресами проживання та перебування.

Заміненій третій особі направити копію ухвали про заміну третьої особи та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та надати строк протягом п`ятнадцяти днів, з дня отримання ухвали, для подачі пояснення щодо позову.

Клопотання позивача про витребування доказів по справі задовольнити.

Витребувати у Черкаському обласному державному нотаріальному архіві (вулиця Вернигори, 4, місто Черкаси, Черкаська область, 18008) нотаріальну справу (нотаріальні відомості, дані, копії документів) щодо реєстрації обтяження арешту нерухомого майна, зареєстроване 24.02.2011 за № 10871437 на підставі постанови про накладення арешту на майно, без номера, 17.02.2011 старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Черкаської області Чернишова С.Г..

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на веб-сайті Ватутінського міського суду Черкаської області http://vt.ck.court.gov.ua, розміщеному на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя В.А. Здоровило

СудВатутінський міський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117687167
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —690/106/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні