Ухвала
від 23.02.2024 по справі 338/270/24
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №338/270/24

23 лютого 2024 року селище Богородчани

Суддя Богородчанського районного суду Івано-Франківської області Куценко О. О. розглянувши заяву, розглянувши матеріалипозовної заяви Івано-Франківської окружної прокуратури Івано-Франківської області, юридична адреса: вул. Василіянок,48 м. Івано-Франківськ,76018 в інтересах держави в особі Солотвинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, юридична адреса: вул. Чорновола,7 смт. Солотвин Івано-Франківського району Івано-Франківської області, 77753 до ОСОБА_1 ,зареєстрованої заадресою: АДРЕСА_1 , про стягнення в порядку регресу матеріальної шкоди,

в с т а н о в и в :

22 лютого 2024 року заступник керівника Івано-Франківська окружної прокуратури Івано-Франківської області Павлів Р. в інтересах держави в особі Солотвинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області звернувся з позовом до ОСОБА_1 про стягнення в порядку регресу матеріальної шкоди у розмірі 123556 грн 44 коп. та судового збору.

Відповідно до вимог Цивільно-процесуального кодексу України, 23 лютого 2024 року було направлено необхідний запит до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР) для визначення підсудності справи та підтвердження особи учасника судового процесу.

23 лютого 2024 року на запит суду надійшла відповідь №461499 з Єдиного державного демографічного реєстру, щодо місця реєстрації відповідачки, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 187 ЦПК України.

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177ЦПК України та підлягає розгляду в Богородчанському районному суді Івано-Франківської області.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні, тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Пунктом 4 ч. 2 ст.187ЦПКУкраїни передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст.274ЦПКУкраїни у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч. 1 ст.277ЦПКУкраїни питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 та ч. 5 ст.279ЦПКУкраїни підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином, згідно правил ч. 6ст. 19 ЦПК Українизазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимогст. 274 ЦПК Українисправа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне визначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись ст. 19, 49, 175-177, 187, 258-261, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження по справі за позовом Івано-Франківської окружної прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Солотвинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області до ОСОБА_1 про стягнення в порядку регресу матеріальної шкоди.

Справу розглянути в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 11 годину 00 хвилин 18 березня 2024 року в приміщенні Богородчанського районного суду Івано-Франківської області.

Копію ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятоїст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятоїст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://bg.if.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117217093
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —338/270/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні