Ухвала
від 26.02.2024 по справі 183/1650/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/1650/24

Провадження № 2/183/1904/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

26 лютого 2024 року суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад , -

В С Т А Н О В И В:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад .

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, приходжу до висновку, що зазначена позовна заява не відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, з наступних підстав.

Згідно з п. 4 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Зазначеним вимогам позовна заява не відповідає, оскільки позов пред`явлено до трьох відповідачів, натомість прохальна частина позовної заяви містить позовні вимоги лише до ОСОБА_2 .

У прохальній частині позовної заяви позивач просить визнати протиправними дії щодо переведення дитини в інший заклад, проте не вказує стосовно якого з її дітей оскаржуються дії.

Крім того, у тексті позовної заяви позивачка вказує назву позову «Про визнання дій протиправними щодо відрахування дітей з учбового закладу та розповсюдження конфіденційної інформації», проте прохальна частина позовної заяви таких вимог не містить.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою розмір судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та за подання позовної заяви немайнового характеру - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ст.7 Закону України "Про державний бюджет України на 2024 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб в Україні з 01 січня 2024 року становить 3028 грн.

У позовній заяві зазначено одну вимогу немайнового характеру, тому судовий збір за подання даної позовної заяви повинен бути сплачений позивачем у розмірі 1211,20 грн.

Відповідно до абз.2 ч.1 ст.177 ЦПК України, у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Згідно з ч.7 ст.177 ЦПК України у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

До позовної заяви ОСОБА_1 додано квитанцію про доставку позовної заяви з додатками до електронного кабінету лише одного з трьох відповідачів - Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області.

Доказів направлення листом з описом вкладення позовної заяви з додатками на адресу ОСОБА_2 та Гімназії №14 м.Новомосковськ, до позовної заяви не додано.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу час для усунення наведених недоліків шляхом надання позовної заяви в новій редакції, яка містить точний зміст позовних вимог, відповідно до кількості відповідачів; подання суду документа про сплату судового збору; надання доказів направлення відповідачам копії позовної заяви з додатками листом з описом вкладення.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260 ЦПК України, суддя.

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - 10 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що якщо недоліки позовної заяви не буде усунено в строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала судускладена іпідписана 26 лютого 2024 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117222600
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад

Судовий реєстр по справі —183/1650/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні