Ухвала
від 11.03.2024 по справі 183/1650/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

Справа № 183/1650/24

№ 2/183/1904/24

11 березня 2024 року м.Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад , -

В С Т А Н О В И В:

21.02.2024 через підсистему «Електронний суд» надійшла вищевказана позовна заява.

Ухвалою судді від 26.02.2024 позовну заяву залишено без руху для усунення недоліків. Судом встановлено строк для усунення недоліків - 10 днів з моменту отримання ухвали суду, шляхом надання позовної заяви в новій редакції, яка містить точний зміст позовних вимог, відповідно до кількості відповідачів; подання суду документа про сплату судового збору; надання доказів направлення відповідачам копії позовної заяви з додатками листом з описом вкладення..

Відповідно до п.37 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженої Рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21, підсистема "Електронний суд" забезпечує можливість автоматичного надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених. До Електронних кабінетів користувачів надсилаються у передбачених законодавством випадках документи у справах, які внесені до автоматизованої системи діловодства судів (далі - АСДС) та до автоматизованих систем діловодства, що функціонують в інших органах та установах у системі правосуддя. Документи у справах надсилаються до Електронних кабінетів користувачів у випадку, коли вони внесені до відповідних автоматизованих систем у вигляді електронного документа, підписаного кваліфікованим підписом підписувача (підписувачів), чи у вигляді електронної копії паперового документа, засвідченої кваліфікованим електронним підписом відповідального працівника суду, іншого органу чи установи правосуддя (далі - автоматизована система діловодства).

Оскільки позивачем подано документи через підсистему «Електронний суд», ухвала про залишення позовної заяви без руху від 26.02.2024 була надіслана до Електронного кабінету позивача. За відомостями автоматизованої системи документообігу суду ухвалу про залишення позовної заяви без руху доставлено до Електронного кабінету позивача 27.02.2024.

06.03.2023 від позивача надійшла заява про усунення недоліків. Однак, цією заявою недоліки позовної заяви не усунуто, вимоги ухвали суду від 26.02.2024 позивачем не виконано. Інших клопотань протягом встановленого судом строку для усунення недоліків до суду не надходило.

Відповідно до ч.ч. 3, 7 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи, що позивачем не усунуто недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, тому заява вважається неподаною та підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Ухвала суду складена і підписана 11 березня 2024 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117549429
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними дій щодо переведення дитини в інший учбовий заклад

Судовий реєстр по справі —183/1650/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні