Ухвала
від 26.02.2024 по справі 642/6486/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

26.02.2024

Справа № 642/6486/23

Провадження № 2/642/264/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2024 року Ленінський районний суд м. Харкова в складі:

головуючогосуддіГримайло А.М.,

за участю секретаряАнтонян А.М.,

розглянувши клопотання позивачки ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без розгляду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до «Головного інформаційно-обчислювального центру» АТ «Укрзалізниця» в особі Виробничого підрозділу «Харківське відділення філії ГІОУ АТ «Укрзалізниця» про визнання незаконним та скасування наказу щодо зміни істотних умов праці, відшкодування моральної шкоди та недоотриманих коштів, обумовлених трудовим і колективним договором,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ленінського районного суду м. Харкова знаходиться вказана цивільна справа.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 17 листопада 2023 року вказану позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків, а саме надати позовну заяву, підписану позивачем належним чином; надати документ, який підтверджує сплату судового збору у відповідному розмірі завимоги майнового та немайнового характеруу розмірі не менше 1073,60 грн. та не більше 13420,00 грн.; уточнити які самінедоотримані кошти, обумовлені трудовим і колективним договором, вона просить стягнути.

13.02.2024 до суду від позивачки надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду. В обгрунтування зазначила, що нею було з`ясовано, що Відповідачі вказані позовній заяві не мають статусу юридичної особи і відповідно не можуть бути Відповідачами у справі. Зміна Відповідача призведе до зміни підсудності, тому просить залишити позовну заяву без розгляду, щоб Позивач надалі після внесення виправлень могла подати її у відповідний суд за підсудністю.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до висновку про необхідність задоволення заяви про залишення заяви без розгляду, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст.257ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення позовної заяви без розгляду за ініціативою представника позивача є процесуальним правом останнього згідно положень п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України. Залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє позивача права повторного звернення до суду.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне заяву залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 247, 257 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до «Головного інформаційно-обчислювального центру» АТ «Укрзалізниця» в особі Виробничого підрозділу «Харківське відділення філії ГІОУ АТ «Укрзалізниця» про визнання незаконним та скасування наказу щодо зміни істотних умов праці, відшкодування моральної шкоди та недоотриманих коштів, обумовлених трудовим і колективним договором - залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя А.М. Гримайло

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117225278
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування наказу щодо зміни істотних умов праці, відшкодування моральної шкоди та недоотриманих коштів, обумовлених трудовим і колективним договором

Судовий реєстр по справі —642/6486/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні