Ухвала
від 26.02.2024 по справі 760/12882/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/12882/23

2/760/472/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2024 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Букіної О.М.,

при секретарі - Щепановій І.І.,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін клопотання про витребування доказів у справі позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сучасний-Квартал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, -

В С Т А Н О В И В:

У червні 2023 року ТОВ «Сучасний-Квартал» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 28.08.2023 у справі було відкрито провадження та призначено до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 31.10.2023 до участі у справі було залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 .

11.01.2024 представником тертої особи ОСОБА_2 - адвокатом Захарчуком Іваном Анатолійовичем було подано до суду письмові пояснення на позовну заяву у яких було заявлено клопотання про витребування доказів, а саме:

1. У ОСББ «Сучасний квартал»: протокол ініціативної групи про скликання установчих зборів ОСББ «Сучасний квартал»; документ про направлення власникам квартир та приміщень в спірному будинку повідомлення про час та місце проведення установчих зборів; протокол установчих зборів ОСББ «Сучасний квартал»; витяг про державну реєстрацію ОСББ «Сучасний квартал» від 15.09.2021; статут ОСББ «Сучасний квартал»; рішення правління ОСББ «Сучасний квартал» про скликання на 15.09.2021 загальних зборів членів ОСББ; документ про направлення власникам квартир та приміщень в спірному будинку повідомлення про час та місце проведення загальних зборів, які були призначені на 15.09.2021; протокол № 2 загальних зборів членів ОСББ «Сучасний квартал» від 15.09.2021; протоколи загальних зборів членів ОСББ «Сучасний квартал» за період від 15.09.2021 по момент звернення з позовом; договір про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» з усіма додатками та змінами;

2. У ТОВ «Сучасний-квартал»: копії договорів, які були укладені ТОВ «Сучасний-квартал» з виконавцями послуг відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» за період з 15.09.2021 по дату звернення до суду із позовом; документи, які підтверджують фактичне надання виконавцями житлово-комунальних послуг за період з 15.09.2021 по дату звернення до суду із позовом; документи, які підтверджують факт надання ТОВ «Сучасний-квартал» послуг з управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 ; штатний розпис ТОВ «Сучасний-квартал» та відомості про кількість, фах та посади фактично працюючих працівників; звіти управителя про виконання ним договору про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» за 2021 та 2022 роки.

06.02.2024 адвокатом Захарчуком Іваном Анатолійовичем було подано клопотання про витребування доказів, які аналогічні переліченим вище, в інтересах ОСОБА_1 .

Подані клопотання представник відповідача та третьої особи мотивує тим, що відповідач та третя особа ніколи не укладали будь-яких індивідуальних договорів про надання їм житлово-комунальних послуг з позивачем, а також фактично не отримували від позивача будь-які житлово-комунальні послуги.

Оскільки розгляд справи відбувається у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, то сторони у судове засідання не викликалися.

Дослідивши матеріали справи та подане клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 5, 6, 7 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено зокрема, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Предметом даного позову є вимоги ТОВ «Сучасний-квартал» про стягнення з ОСОБА_1 , як власника квартири АДРЕСА_1 , заборгованості за надані позивачем житлово-комунальні послуги за період з 28.02.2022 по 30.04.2023 у загальному розмірі 32 158,59 грн.

Відповідно до наданого позивачем розрахунку заборгованості відповідача, така заборгованість складається виникла за наступні послуги: ремфонд; утримання будинку та прибудинкової території; контроль доступу; абонентське обслуговування; холодне водопостачання; електроенергія; опалення по показниках теплового лічильника; витрати, що виникли внаслідок обігріву будинку та опалення МЗК.

У позовній заяві позивач вказує, що житлово-комунальні послуги ним надаються на підставі протоколу загальних зборів ОСББ «Сучасний квартал» № 2 від 15.09.2021, оскільки даним протоколом повивача було обрано управляючою компанією для надання послуг з управління багатоквартирними будинками, зокрема за адресою: АДРЕСА_1 .

Тобто, предметом даного спору є стягнення заборгованості, а тому суд не знаходить підстав для задоволення поданого клопотання у частині витребування у ОСББ «Сучасний квартал» наступних доказів: протокол ініціативної групи про скликання установчих зборів ОСББ «Сучасний квартал»; документ про направлення власникам квартир та приміщень в спірному будинку повідомлення про час та місце проведення установчих зборів; протокол установчих зборів ОСББ «Сучасний квартал»; витяг про державну реєстрацію ОСББ «Сучасний квартал» від 15.09.2021; статут ОСББ «Сучасний квартал»; рішення правління ОСББ «Сучасний квартал» про скликання на 15.09.2021 загальних зборів членів ОСББ; документ про направлення власникам квартир та приміщень в спірному будинку повідомлення про час та місце проведення загальних зборів, які були призначені на 15.09.2021; протоколи загальних зборів членів ОСББ «Сучасний квартал» за період від 15.09.2021 по момент звернення з позовом.

Суд звертає увагу відповідача та третьої особи, що процедура створення ОСББ «Сучасний квартал», а також прийняття ОСББ «Сучасний квартал» на загальних зборах членів ОСББ «Сучасний квартал» будь-яких рішень, які оформленні відповідними протоколами, не є предметом даної справи, а тому такі документи не входять до предмету доказування у даній справі.

При цьому, якщо відповідач та третя особа вважають, що ОСББ «Сучасний квартал» було створено та зареєстровано із порушенням вимоги закону та/або прийнятті рішення ОСББ «Сучасний квартал» порушують права чи інтереси відповідача та третьої особи, то останні можуть звернутися для захисту таких прав та інтересів із відповідними вимогами на загальних підставах, проте не в межах розгляду даної справи.

Поряд з цим, суд вважає обґрунтованим подане клопотання в частині витребування у ОСББ «Сучасний квартал» належним чином завіреної копії протоколу № 2 загальних зборів членів ОСББ «Сучасний квартал» від 15.09.2021, оскільки саме на підставі даного протоколу було уповноважено позивача здійснювати управління будинком, а також в частині витребування копії договору про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» з усіма додатками та змінами (за умови, що такий договір був укладений).

Також суд вважає обґрунтованим клопотання в частині витребування у ТОВ «Сучасний-квартал» наступних доказів: належним чином завірених копій договорів, які були укладені ТОВ «Сучасний-квартал» з виконавцями послуг відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» за період з 15.09.2021 по 30.04.2023 (дату припинення нарахування заборгованості) виключно щодо тих житлово-комунальних послуг, заборгованість за надання яких є предметом даного розгляду; належним чином завірених копій документів, які підтверджують фактичне надання виконавцями житлово-комунальних послуг за період з 15.09.2021 по 30.04.2023; належним чином завірених копій документів, які підтверджують факт надання ТОВ «Сучасний-квартал» послуг з управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 ; належним чином завірених копій звітів управителя про виконання ним договору про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» за 2021 та 2022 роки (за умови, що такий договір був укладений, а відповідні звіти складалися).

Проте суд не знаходить підстав для задоволення поданого клопотання у частині витребування штатного розпису ТОВ «Сучасний-квартал» та відомостей про кількість, фах та посади фактично працюючих працівників, оскільки факт надання чи ненадання позивачем послуг може бути встановлений на підставі відповідних доказів про надання таких послуг, а не на підставі штатного розпису ТОВ «Сучасний-квартал» та відомостей про кількість, фах та посади фактично працюючих працівників.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про часткове задоволення поданих клопотань.

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача та третьої особи - задовольнити частково.

Витребувати у ОСББ «Сучасний квартал» наступні докази:

-належним чином завірену копію протоколу № 2 загальних зборів членів ОСББ «Сучасний квартал» від 15.09.2021,

-належним чином завірену копію договору про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» з усіма додатками та змінами (за умови, що такий договір був укладений)

Витребувати у ТОВ «Сучасний-квартал» наступні докази:

-належним чином завірені копії договорів, які були укладені ТОВ «Сучасний-квартал» з виконавцями послуг відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» за період з 15.09.2021 по 30.04.2023 (дату припинення нарахування заборгованості) виключно щодо тих житлово-комунальних послуг, заборгованість за надання яких є предметом даного розгляду;

-належним чином завірені копії документів, які підтверджують фактичне надання виконавцями житлово-комунальних послуг за період з 15.09.2021 по 30.04.2023;

-належним чином завірені копії документів, які підтверджують факт надання ТОВ «Сучасний-квартал» послуг з управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 ;

-належним чином завірені копії звітів управителя про виконання ним договору про управління спільним майном багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , який був укладений між ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» за 2021 та 2022 роки (за умови, що такий договір був укладений, а відповідні звіти складалися).

У задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Відповідні докази ОСББ «Сучасний квартал» та ТОВ «Сучасний-квартал» мають надати протягом 5-ти днів з дня отримання даної ухвали суду, шляхом направлення на адресу Солом`янського районного суду м. Києва: 03037, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Букіна

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117226823
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —760/12882/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні