Ухвала
від 26.02.2024 по справі 283/504/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/504/24

провадження №2-о/283/34/2024

У Х В А Л А

26 лютого 2024 року суддя Малинського районного суду Житомирської області Ярмоленко В.В., розглянувши матеріали

заяви ОСОБА_1 ,

заінтересована особа: Чоповицька селищна рада Коростенського району Житомирської області

про встановлення факту родинних відносин,

22.02.2024 ОСОБА_1 звернулась до Малинського районного суду Житомирської області із заявою вимогами якої просить встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Скурати Малинського району Житомирської області, є матір`ю ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Скурати Малинського району Житомирської області.

Дослідивши матеріали заяви, приходжу до висновку про залишення її без руху з наступних підстав.

Пунктом 5 частини 3 статті 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

В порушення наведених вимог ОСОБА_1 не додано доказу з Державного реєстру актів цивільного стану щодо зміни прізвища її матері з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_5 », а також не долучено підтвердження її звернення до органу реєстрації актів цивільного стану для отримання інформації з Державного реєстру актів цивільного стану з даного приводу.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 318 ЦПК України в заяві про встановлення факту, що має юридичне значення повинно бути зазначено причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт.

Згідно вимог ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.175ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення її без руху.

Враховуючи викладене,заяву слід залишити без руху, а заявнику надати строк для усунення вищевказаних недоліків.

Роз`яснити заявнику, що в іншому разі заява буде вважатися неподаною і буде їй повернута.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Чоповицька селищна рада Коростенського району Житомирської області, про встановлення факту родинних відносин залишити без руху, надавши їй строк п`ять днів з дня отримання ухвали, для усунення вказаних недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Веб-адреса цього документу у Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/ з посиланням на номер справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117229057
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —283/504/24

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні