Ухвала
від 26.02.2024 по справі 404/9184/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9184/23

Номер провадження 2-а/404/111/23

У Х В А Л А

про виправлення описки

26 лютого 2024 року Кіровський районний суд м. Кіровограда

в складі: головуючого судді Мохонько В.В.,

за участі секретаря - Галушко Н.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому, за правилами спрощеного позовного провадження, справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ДОП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Бригілевич Лариси Романівни, Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2023 року позивач звернулась до суду із адміністративним позовом до ДОП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Бригілевич Лариси Романівни, Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення.

27.10.2023 року ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда прийнято позовну заяву та відкрито провадження, призначено розгляд справи проводити у спрощеному провадженні.

Ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда від 07.12.2023 року залучено до участі у справі в якості співвідповідача Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

05.02.2024 року представник позивача подав заяву про виправлення описки в ухвалі про відкриття провадження в зв`язку з технічною опискою та просив зазначити відповідача ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали справи та заяву, суд дійшов висновку, що вона підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що в ухвалах Кіровського районного суду м. Кіровограда від 27.10.2023 року та від 07.12.2023 року допущена описка щодо імені відповідача ДОП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Бригілевич Лариси Романівни замість правильного ОСОБА_2 .

В силу ч. 1 ст. 253 КАС України, суд, який постановив судове рішення чи ухвалу, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Особливо це стосується резолютивної частини судового рішення, оскільки в цьому випадку будь-яка описка має істотне значення, тому що може утруднити його виконання. Не є описками помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його неправильного сприйняття.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність виправити описку, у вступній, описовій, резолютивній частинах ухвал Кіровського районного суду м. Кіровограда від 27.10.2023 року та від 07.12.2023 року.

Керуючись ст.248,253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Виправити описку у вступній, описовій, резолютивній частинах ухвал Кіровського районного суду м. Кіровограда від 27.10.2023 року та від 07.12.2023 року, постановлених у справі за позовом ОСОБА_1 до ДОП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Бригілевич Лариси Романівни, Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, а саме: зазначивши ім`я відповідача - «ДОП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Бригілевич Лорина Романівна».

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засідання у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст судового рішення складено 26.02.2024 року.

Суддя

Кіровського районного суду

м. Кіровограда Віталіна МОХОНЬКО

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117229956
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —404/9184/23

Рішення від 26.02.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні