Ухвала
від 26.02.2024 по справі 705/5000/23
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5000/23

Провадження №2/701/38/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2024 року Маньківський районний суд, Черкаської області

в складі: головуючого судді - Костенка А. І.

за участю секретаря - Брітан О. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Маньківка справу за позовом Приватного акціонерноготовариства "ВФУкраїна" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу земельної ділянки та зустрічний позов ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна", третя особа: Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Маньківського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу земельної ділянки та зустрічний позов ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна", третя особа: Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою.

31 січня 2024 року на електронну адресу суду від представника позивача за первісним позовом надійшло клопотання про витребування доказів в якому просить витребувати від Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ: 38764676, адреса: 18000, вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси) копії реєстраційної справи: щодо вилучення обтяження, включаючи але не обмежуючись: заяву з додатками; документи, що посвідчують особу та повноваження заявника; будь-які документи ПрАТ "ВФ Україна" щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди з ДРРП, повноважень цих осіб; будь-які документи щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди ПрАТ "ВФ Україна" з ДРРП, повноважень цих осіб; відомості з ДЗК та будь-які інші документи надані для вчинення дії щодо припинення реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 7123182501:01:001:0449, площею 0,0064 га (64 кв.м.), за адресою: АДРЕСА_1 . В обгрунтування клопотання зазначає, що з метою повного, всебічного та об`єктивного судового розгляду справи для ухвалення законного та обгрунтованого судового рішення у даній справі необхідно витребувати вказані докази.

Представник ПрАТ "ВФ Україна" в підготовчому судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задоволити.

Відповідач за первісним позовом ОСОБА_2 , та представник ОСОБА_2 , - адвокат Стратілатов К.Г., в підготовчому судовому засіданні незаперечували проти задоволення клопотання.

Суд вислухавши учасників процесу, дослідивши клопотання та матеріали, приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання та необхідність витребування зазначених доказів.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

Згідно ч. 2 ст. 116 ЦПК України способами забезпечення судом доказів є, витребування та (або) огляд доказів.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що представником позивача за первісним позовом було заявлено відповідне клопотання про витребування доказів, що при розгляді цивільної справи є обов`язковим та оскільки необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання вказаних доказів суд вважає, що відповідні докази, а саме витребування від Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ: 38764676, адреса: 18000, вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси) копії реєстраційної справи: щодо вилучення обтяження, включаючи але не обмежуючись: заяву з додатками; документи, що посвідчують особу та повноваження заявника; будь-які документи ПрАТ "ВФ Україна" щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди з ДРРП, повноважень цих осіб; будь-які документи щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди ПрАТ "ВФ Україна" з ДРРП, повноважень цих осіб; відомості з ДЗК та будь-які інші документи надані для вчинення дії щодо припинення реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 7123182501:01:001:0449, площею 0,0064 га (64 кв.м.), за адресою: АДРЕСА_1 , повинні бути судом витребувані, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладного, керуючись ст. ст. 84, 353 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника ПрАТ "ВФ Україна" - адвоката Коцар Ольги Сергіївни про витребування доказів - задоволити.

Витребувати від Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ: 38764676, адреса: 18000, вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси) копії реєстраційної справи: щодо вилучення обтяження, включаючи але не обмежуючись: заяву з додатками; документи, що посвідчують особу та повноваження заявника; будь-які документи ПрАТ "ВФ Україна" щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди з ДРРП, повноважень цих осіб; будь-які документи щодо погодження чи вчинення дій спрямованих на вилучення реєстрації права оренди ПрАТ "ВФ Україна" з ДРРП, повноважень цих осіб; відомості з ДЗК та будь-які інші документи надані для вчинення дії щодо припинення реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 7123182501:01:001:0449, площею 0,0064 га (64 кв.м.), за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувану інформацію надати в строк до 13.03.2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Костенко

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117231787
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —705/5000/23

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні