Ухвала
від 23.04.2024 по справі 705/5000/23
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5000/23

Провадження №2/701/38/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"23" квітня 2024 р. Маньківський районний суд, Черкаської області

в складі: головуючого - судді - Костенка А. І.

за участю секретаря - Брітан О. О.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Маньківка справу за позовом Приватного акціонерноготовариства "ВФУкраїна" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу земельної ділянки та зустрічний позов ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна", третя особа: Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Маньківського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу земельної ділянки та зустрічний позов ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна", третя особа: Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою.

10.04.2024 року на електронну адресу суду від представника Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна" - адвоката Коцар О.С., надійшло клопотання про проведення почеркознавчої експертизи, для з?ясування питань що виникли при вирішенні спору і потребують спеціальних знань, доручивши її проведення експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Представник Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна" - адвокат Коцар О.С., в підготовчому судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задоволити.

ОСОБА_2 , та його представник ОСОБА_3 , в підготовчому судовому засіданні заперечували проти задоволення даного клопотання.

ОСОБА_1 направила на адресу суду письмове заперечення на клопотання про проведення почеркознавчої експертизи, та просила справу розглядати без її участі.

Суд, заслухавши думку учасників судового процесу, вивчивши клопотання, приходить до наступного.

Згідно ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України - суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 ЦПК України, про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення експертизи. В такому разі провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи (пункт 9 частини першої статті 253 ЦПК України). Відповідно до частини першої статті 125ЦПК України зупинення провадження у справі зупиняє перебіг процесуальних строків.

Враховуючи, що в справі наявні протиріччя та для вирішення поставлених позивачем вимог, з`ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання, суд, вважає необхідним призначити у справі судову почеркознавчу експертизу.

Керуючись ст. ст. 103, 104, 133, 136, 252, 253, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити у цивільній справі за позовом Приватного акціонерноготовариства "ВФУкраїна" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про переведення прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу земельної ділянки та зустрічний позов ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства "ВФ Україна", третя особа: Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою, судову почеркознавчу експертизу на вирішення якої поставити питання:

1. Чи виконано підпис на Додатковій угоді № 2 від 30 вересня 2022 року та Акті приймання-передачі від 30 вересня 2022 року саме ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) особисто чи іншою особою з наслідуванням її підпису та почерку?

2. Чи виконано підпис на Довіреності від 23.10.2020 року та Договорі купівлі-продажу № 1154 від 20.10.2022 року посвідчених приватним нотаріусом Маньківського нотаріального округу Завірюхою О.В., саме ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) особисто чи іншою особою з наслідуванням її підпису та почерку?

Проведення експертизи доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (03680, вул. Сім`ї Бродських, 6, м. Київ) та попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на Приватне акціонерне товариство "ВФ Україна".

Роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Зобов`язати експертів провести дану експертизу в строк до 23.06.2024 року.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Черкаського апеляційного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Костенко

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118557578
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —705/5000/23

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні