Ухвала
від 21.02.2024 по справі 143/1095/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/1095/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду

21 лютого 2024 року м. Погребище

Погребищенський районнийсуд Вінницькоїобласті ускладі:

головуючого судді Сича С.М.,

за участю секретаря Левченко М.О.,

розглянувши в місті Погребище Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства «Конкурент» та Фермерського господарства «Дуби» про розірвання договорів оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, -

Встановив:

В провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства «Конкурент» та Фермерського господарства «Дуби» про розірвання договорів оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

У позовній заяві представник позивача просить:

- розірвати договір оренди землі, площею 2,9791 га, кадастровий номер 0523487200:01:002:0007, яка розташована на території Надроссянської сільської ради (Погребищенська міська територіальна громада) Вінницького району Вінницької області (раніше Чапаєвська сільська рада Погребищенського району Вінницької області), що укладений 05.10.2018 між ОСОБА_1 та Селянським (фермерським) господарством «Конкурент»;

- скасувати рішення державного реєстратора Погребищенської міської ради Вінницької області про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 29.10.2018 року № 28704588, на підставі якого здійснено державну реєстрацію права оренди земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 2,9791 га, кадастровий номер 0523487200:01:002:0007, яка розташована на території Надроссянської сільської ради (Погребищенська міська територіальна громада) Вінницького району Вінницької області (раніше Чапаєвська сільська рада Погребищенського району Вінницької області);

- розірвати договір оренди землі, площею 2,9791 га, кадастровий номер 0523487200:01:002:0007, яка розташована на території Надроссянської сільської ради (Погребищенська міська територіальна громада) Вінницького району Вінницької області (раніше Чапаєвська сільська рада Погребищенського району Вінницької області), що укладений 30.08.2019 між ОСОБА_1 (та Фермерським господарством «Дуби».

28.11.2023 суддею Погребищенського районного суду Вінницької області ухвалено відкрити провадження у даній справі та розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження (а.с. 37-38).

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся відповідно до вимог ЦПК України.

Відповідач СФГ «Конкурент» будучи належним чином повідомленим, в підготовче засідання свого представника не направив, причини неявки суду не повідомив (а.с. 64, 65, 66).

Відповідач ФГ «Дуби» будучи належним чином повідомленим, в підготовче засідання свого представника не направив, причини неявки суду не повідомив (а.с. 61).

Оскільки учасники процесу в підготовче засідання не з`явилися, хоча про час і місце розгляду справи були повідомлені завчасно та належним чином, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Основними засадами (принципами) цивільного судочинства є: верховенство права; повага до честі і гідності, рівність усіх учасників судового процесу перед законом та судом; гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами; змагальність сторін; диспозитивність; пропорційність; обов`язковість судового рішення; забезпечення права на апеляційний перегляд справи; забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у випадках, встановлених законом; розумність строків розгляду справи судом; неприпустимість зловживання процесуальними правами; відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

Згідно із ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

З огляду на викладене суд приходить до висновку, що в даній цивільній справі забезпечено виконання завдань підготовчого провадження, визначених частиною 1 ст. 189 ЦПК України, та вирішено питання щодо всіх процесуальних дій, які необхідно вчинити у підготовчому засіданні.

Згідно із п. 15 ч. 2ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

В ч.2ст.200ЦПК Українипередбачено,що зарезультатами підготовчогозасідання судпостановляє ухвалупро: 1)залишення позовноїзаяви безрозгляду; 2)закриття провадженняу справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відтак,суд дійшовдо переконанняпро наявністьпідстав длязакриття підготовчогопровадження тапризначення справидо судовогорозгляду посуті.

Керуючись ст.ст. 43, 197, 200, 258, 259,260ЦПК України суд, -

Ухвалив:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства «Конкурент» та Фермерського господарства «Дуби» про розірвання договорів оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Погребищенського районного суду Вінницької області на 09 год. 45 хв. 04.04.2024.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117232288
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —143/1095/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні