Ухвала
від 23.02.2024 по справі 766/19494/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/19494/20

н/п 2-о/766/223/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до провадження

23 лютого 2023 року Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Скрипнік Л.А., розглянувши матеріали заяви адвоката Реви Світлани Леонідівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Суворовської районної у м. Херсоні ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

встановив:

Заявник звернулася до суду з заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановити над ним опіку та призначити її опікуном останнього.

Ухвалою судді Херсонського міського суду Херсонської області від 04.12.2020 року заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження, справу призначено до судового розгляду.

Відповідно до розпорядження в.о. керівника апарату Херсонського міського суду Херсонської області від 31.01.2024 року у зв`язку з тим, що суддя ОСОБА_3 відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 20.07.2023 року №732/0/15-23 звільнена з посади судді, відповідно до п.2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 766/19494/20.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15 лютого 2024 року справу №766/19494/20 передано судді Скрипнік Л.А.19.02.2024 року.

Відповідно до ч. 3ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Подана заява відповідає вимогам ст. 297 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2ст. 299 ЦПК України заявник звільнена від сплати судового збору.

Справа підсудна Херсонському міському суду Херсонської області.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі немає.

Вирішуючи питання відкриття провадження у справі, суд враховує наступне.

Відповідно до ч. 2ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Статтями 76-80 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені позовні вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Достовірними і достатніми є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи та які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Оскільки предметом заяви є вирішення питання щодо визнання особи недієздатною, суддя дійшов висновку про необхідність витребування із КНП «Херсонський міський психіатричний центр» Херсонської міської ради історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , де остання перебуває на обліку, оскільки у витребуваних документах можуть міститися відомості, які мають значення для вирішення справи і які необхідні в подальшому для проведення судово-психіатричної експертизи останньої.

Згідно з ч. 1ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Вивчивши матеріали цивільної справи, та з метою вчинення процесуальних дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження та розглядати справу в порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст. 187, 294-299 ЦПК України,

постановив:

Прийняти до провадження цивільну справу за заявою адвоката Реви Світлани Леонідівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Суворовської районної у м. Херсоні ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 квітня 2024 року о 14-00 год. (приміщення Херсонського міського суду Херсонської області: м. Херсон вул. Маяковського, буд. 6/29, зал судових засідань № 410).

Витребувати у КНП «Херсонський міський психіатричний центр» Херсонської міської ради історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати відповідальну особу КНП «Херсонський міський психіатричний центр» Херсонської міської ради виконати ухвалу суду, надавши витребувані докази у найкоротший термін, але не пізніше 10.04.2024 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Сторонам у вищезазначений час з`явитися на судове засідання.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заявнику.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ksm.ks.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А. Скрипнік

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117236821
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —766/19494/20

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні