Ухвала
від 26.02.2024 по справі 742/6900/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

26 лютого 2024 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 742/6900/23

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/480/24

Чернігівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої - судді Мамонової О.Є.,

суддів Висоцької Н.В., Онищенко О.І.,

вивчив матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на ухвалу Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10 січня 2024 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії/бездіяльність державного виконавця Варвинського відділу державної виконавчої служби у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,-

У С Т А Н О В И В :

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 13.02.2024 апеляційна скарга ОСОБА_1 на ухвалу Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.01.2024 залишена без руху у зв`язку з несплатою судового збору та відсутністю в резолютивній частині апеляційної скарги клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. Заявнику надано строк для усунення зазначених недоліків.

Зазначені в ухвалі апеляційного суду недоліки апеляційної скарги усунуто своєчасно.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 просить поновити пропущений строк для оскарження ухвали Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.01.2024, посилаючись на те, що він є військовослужбовцем та виконує покладені на нього командуванням ЗСУ обов`язки в умовах повномасштабної війни Російської Федерації проти України та немає постійного доступу до мережі інтернет, та можливості вчасно ознайомлюватись із поштою на сервісі «Електронний суд».

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Оскільки, ОСОБА_1 є військовослужбовцем (а.с. 6) постійного доступу до мережі інтернет та можливості вчасно ознайомлюватись із поштою на сервісі «Електронний суд» не має, зі змістом оскаржуваної ухвали ОСОБА_1 зміг ознайомитись лише 26.01.2024, інших даних матеріали справи не містять, з апеляційною скаргою звернувся 01.02.2024, тобто протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали, як передбачено п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, а тому строк на апеляційне оскарження ухвали Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.01.2024 підлягає поновленню.

Ураховуючи те, що перешкоди для відкриття апеляційного провадження у справі відсутні, форма, зміст поданої апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 354, 356 ЦПК України, керуючись ч. 1 ст. 359 ЦПК України, апеляційний суд уважає за необхідне відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою у даній справі.

Керуючись ст. 354, 359, 360, 361, 365 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження ухвали Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10 січня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10 січня 2024 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії/бездіяльність державного виконавця Варвинського відділу державної виконавчої служби у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження направити ОСОБА_1 , Варвинському відділу державної виконавчої служби у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та ОСОБА_2 .

Роз`яснити Варвинському відділу державної виконавчої служби у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та ОСОБА_2 , передбачене статтею 360 ЦПК України право на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали з доказами надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається - https://cna.court.gov.ua/sud4823/.

Головуюча Судді:

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ!

Суд продовжує працювати, проте в умовах воєнного стану проведення судових засідань має особливості щодо явки до суду та необхідність забезпечення безпеки відвідувачів.

Просимо поєднати дотримання процесуальних норм з повагою до інших учасників справи та до суду, у зв`язку з чим:

- максимально реалізувати право на участь в судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, передбачене статтею 212 Цивільного процесуального кодексу України;

- про намір участі в судовому засіданні в приміщенні Чернігівського апеляційного суду, або про розгляд справи без участі представників сторін, завчасно повідомити про це суд.

Про свій вибір просимо завчасно повідомити суд поштою або в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@cna.court.gov.ua) із застосуванням електронного цифрового підпису, або з використанням підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд».

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117239581
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —742/6900/23

Постанова від 26.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні