Ухвала
від 26.02.2024 по справі 911/364/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"26" лютого 2024 р. м. Київ Справа № 911/364/24

Суддя Господарського суду Київської області Смірнов О.Г., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Дитятки» (07220, Київська обл., Іванківський р-н,село Дитятки (3), вул. Колгоспна, буд. 1-Л)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак» (07801, Київська обл., Бучанський р-н, смт Бородянка, вул. Європейська, буд. 5)

про стягнення 2430914, 37 грн.

ВСТАНОВИВ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Дитятки» звернулось до Господарського суду Київської області з позовною заявою за вих. №б/н від 08.02.2024 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак» про стягнення 2430914, 37 грн.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.02.2024 наведену вище позовну заяву передано для розгляду судді Смірнову О.Г.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), що є підставою для залишення позовної заяви без руху відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Однак, в порушення вимог п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, у позовній заяві зазначено невірне місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак».

Як вбачається з інформації, що міститься в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вірним місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак» є: 07801, Київська обл., Бучанський р-н, смт Бородянка, вул. Європейська, буд. 5.

Проте, позивачем в позовній заяві зазначено наступну адресу відповідача: 07801, Київська обл., смт Бородянка, вул. Європейська, буд. 3.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують: відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Приписами ст. 172 ГПК України встановлено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов`язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

За результатами дослідження документів доданих до позовної заяви, судом встановлено, що позивачем було направлено відповідачу позовну заяву з додатками на наступну адресу: 07801, Київська обл., смт Бородянка, вул. Європейська, буд. 3, тоді як вірним місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак» є: 07801, Київська обл., Бучанський р-н, смт Бородянка, вул. Європейська, буд. 5.

Частиною 1 ст. 174 ГПК України закріплено, що суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Виявлені судом недоліки позовної заяви є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Для усунення недоліків позовної заяви необхідно:

- вказати вірне місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак»;

- надати докази направлення позовної заяви та усіх доданих до неї документів на вірну адресу відповідача (з описом вкладення та фіскальним чеком).

Враховуючи вищевикладене, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 60, 162, 164, 174, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Дитятки» за вих. №б/н від 08.02.2024 залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунути зазначені недоліки у строк до 10 днів з дня отримання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху та подати до суду відповідні докази, а саме:

- вказати вірне місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «Терра-Лак»;

- надати докази направлення позовної заяви та усіх доданих до неї документів на вірну адресу відповідача (з описом вкладення та фіскальним чеком).

Роз`яснити позивачу, що при невиконанні вимог даної ухвали, позовна заява вважається неподаною та повертається позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею 26.02.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.Г. Смірнов

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117240376
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 2430914, 37 грн

Судовий реєстр по справі —911/364/24

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні