Ухвала
від 26.02.2024 по справі 2-31/11
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-31/11

Провадження № 2-з/946/6/24

УХВАЛА

26 лютого 2024 року

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого - судді Баннікової Н.В.,

при секретарі Узун К.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Ізмаїл заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про застосування заходів забезпечення позову, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_2 звернулась до суду із заявою про забезпечення позову шляхом встановлення заборони ОСОБА_3 вчиняти будь- які дії, направлені на відчуження будинків за адресами у АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 , обгрунтовуючи її тим, що ОСОБА_4 має намір відчужити нерухоме майно, що може ускладнити у майбутньому судове рішення.

26.02.2024 р. остання уточнила свою заяву та просила застосувати заходи забезпечення позову лише щодо майна за адресою по АДРЕСА_1 .

Вивчивши заяву про забезпечення позову із уточненням, суд дійшов висновку щодо її заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених ст.150 ЦПК України заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ст.150 ЦПК України позов, зокрема, забезпечується: накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову. Заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бутиспівмірними із заявленимипозивачемвимогами. У відповідності до ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Так, у провадженні суду знаходять позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_5 , відділ державного комітету України із земельних ресурсів у м. Ізмаїл Одеської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, поновлення меж земельної ділянки; за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Ізмаїльської міської ради Одеської області, третя особа - ОСОБА_5 про встановлення межі землекористування.

Отже, з метою попередження унеможливлення виконання у майбутньому судового рішення заява про забезпечення позову має бути задоволена.

Скасувати заходи забезпечення позову суд може з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи (ч.1 ст. 158 ЦПК України).

Керуючись ст.ст.149-153,259-261, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про застосування заходів забезпечення позову задовольнити .

Заборонити вчиняти будь - які дії, направлені на відчуження будинку АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ІПН : НОМЕР_1 ) яка проживає за адресою : АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати заявнику, заінтересованим особам до відома та до відділу державної виконавчої служби до виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя: Н.В.Баннікова

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117252550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —2-31/11

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Остапенко Н. Г.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мурзенко М. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні