Ухвала
від 27.02.2024 по справі 452/1900/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1900/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 лютого 2024 року м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про відвід судді Кущ Т.М. у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 27 лютого 2024 року звернулася до Самбірського міськрайонного суду Львівської області з заявою про відвід головуючому у справі судді Кущ Т.М., оскільки вважає, що залишення заяви без руху та несвоєчасний розгляд питання про призначення судового розгляду справи свідчить про упередженість судді під час розгляду цієї справи, а тому, вона підлягає відводу на підставі ст.36 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України). Просить відвід задовольнити.

Згідно частини 1 статті 36 ЦПК України, суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу) зокрема, якщо:

1) він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу;

2) він брав участь у справі як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, представник, адвокат, секретар судового засідання або надавав стороні чи іншим учасникам справи правничу допомогу в цій чи іншій справі;

3) він прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи;

4) було порушено порядок визначення судді для розгляду справи;

5) є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно частин 1-3 статті 40 ЦПК України, питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. Питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість. Якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу і заява про такий відвід надійшла до суду за три робочі дні (або раніше) до наступного засідання, вирішення питання про відвід здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 33 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 , приходжу до висновку про необґрунтованість заявленого відводу виходячи з наступного.

08 травня 2023 року заява ОСОБА_1 надійшла до Самбірського міськрайонного суду Львівської області.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08 травня 2023 року дану справу передано судді Корольчук Н.В..

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 09 травня 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено розгляд справи в порядку окремого провадження.

На підставі Розпорядження керівника апарату Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 16 жовтня 2023 року №16 було проведено повторний автоматичний розподіл судової справи у зв`язку із закінченням терміну повноважень судді Корольчук Н.В. та головуючим суддею у справі визначено суддю Кущ Т.М..

02 січня 2024 року справу за заявою ОСОБА_1 прийнято суддею Кущ Т.М. до свого провадження та одночасно залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків.

Після надходження 13 лютого 2024 року від заявника ОСОБА_1 уточненої заяви про визнання особи недієздатною, в якій недоліки, зазначені в ухвалі суду від 02 січня 2024 року, не було усунуто заявником в повному обсязі, головуючим у справі суддею Кущ Т.М. будо визначено дату судового засідання та повторно призначено розгляд справи по суті на 01 квітня 2024 року.

На підставі викладеного, доходжу висновку про необґрунтованість заявленого відводу та, враховуючи вимоги ч.3 ст.40 ЦПК України, заяву про відвід слід передати до канцелярії суду з метою визначення судді для розгляду питання про відвід, оскільки судовий розгляд справи не призначено у зв`язку із залишенням заяви без руху.

Керуючись стст.36,40 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про відвід судді Кущ Т.М. у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області, передати до канцелярії Самбірського міськрайонного суду Львівської області для визначення судді у порядку, встановленому частиною 1 статті 33 ЦПК України, для розгляду питання про відвід.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Кущ

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117255607
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Рудківської міської ради Самбірського району Львівської області

Судовий реєстр по справі —452/1900/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Бікезіна О. В.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Корольчук Н. В.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Корольчук Н. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Корольчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні