Ухвала
від 27.02.2024 по справі 756/16478/23
СТАРОВИЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 756/16478/23

Провадження № 2/168/119/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

27 лютого 2024 року сел.Стара Вижівка

Старовижівський районний суд Волинської області, головуючий суддя Малюта А.В., вивчивши позовну заяву в.о.директора комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення м.Києва «Київміськсвітло» Бондар Наталії Володимирівни до ОСОБА_1 про відшкодування збитків, спричинених внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача Н.В.Бондар звернулася до суду з позовом до відповідача, в якому просила стягнути з відповідача ОСОБА_1 збитки в розмірі 54 958,15 грн., спричинені внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Крім цього просила справу розглянути за правилами спрощеного позовного провадження.

Подана позовна заява відповідає вимогам статтей 175 - 177, 189 ЦПК України, підлягає вирішенню в порядку цивільного судочинства та підсудна Старовижівському районному суду Волинської області.

Підстав для повернення позову, для відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Суд враховує положення статті 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, та вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи і не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами спрощеного позовного провадження.

За таких обставин, враховуючи вимоги частини 1 статті274, статті 279 ЦПК України, суд приходить до висновку, що вказана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Для виконання завдання підготовчого провадження необхідно провести підготовче засідання.

Керуючись статтями 19, 175-177, 187-192, 196, 198, 260, 261, 353 ЦПК України,

суд

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовом заяву в.о.директора комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення м.Києва «Київміськсвітло» Бондар Наталії Володимирівни до ОСОБА_1 про відшкодування збитків, спричинених внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Призначити судове засідання на 09 год. 20 хв. 21 березня 2024 року в приміщенні Старовижівського районного суду Волинської області за адресою: вул. Польова, 2, смт. Стара Вижівка Волинської області.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач вправі в строк для подання відзиву заперечити проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://st.vl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. В. Малюта

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117256618
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування збитків, спричинених внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —756/16478/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Чалий А. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні