Ухвала
від 26.02.2024 по справі 204/550/24
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/550/24

Провадження № 2/204/1555/24

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

про залучення співідповідача

26 лютого 2024 Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі: головуючої судді Чудопалової С.В.

за участю секретаря Корягіної Р.Р.

позивача БітілевО.О.

представника позивача Кононенко О.Р.

представник відповідача АмбразевичО.С.

розглянувшиу відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса місця знаходження: АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 (адреса місця знаходження: АДРЕСА_2 ) до Комунального підприємства «Дніпропетровської обласної Ради» (адреса місця знаходження: 49005, м. Дніпро, вул. Феодосіївська, буд. 7), треті особи: Другий Правобережний відділ державної виконавчої служби у Чечелівському та Новомосковському районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса)(адреса місця знаходження: м. Дніпро, вул. Юрія Кондратюка, буд. 108), Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кретова Наталія Борисівна (адреса місця знаходження: м. Дніпро, ж/м Покровський, буд. 5-т, прим. 3) про звільнення майна з-під арешту, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 звернулася до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська з позовом до Комунального підприємства «Дніпропетровської обласної Ради», треті особи: Другий Правобережний відділ державної виконавчої служби у Чечелівському та Новомосковському районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу КретоваН.Б.про звільнення майна з-під арешту.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 29.01.2024 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

В судовому засідання представник позивача надав суду клопотання про залучення співвідповідача по справі КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради, оскільки після звернення до суду позивач отримав претензію про несплату за постачання теплової енергії від 21.01.2024 від КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради та його було повідомлено, що вказане підприємство набуло право грошової вимоги, як до боржника з оплати за постачання теплової енергії, згідно рішення Дніпровської міської ради №24/23 від 19.07.2017. Тому для з`ясування хто має право вимоги з оплати заборгованості та визначення належного відповідача просив клопотання задовольнити.

Представники Комунального підприємства «Дніпропетровської обласної Ради» надали суду відзив на позовну заяву разом із додатками, не заперечували проти задоволення клопотання представника позивача.

08.02.2024 до суду від представника Другого Правобережного відділу державної виконавчої служби у Чечелівському та Новомосковському районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) надійшов відзив на позов. Суд заслухавши доводи сторін, вважає що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного. Відповідно дост.51ЦПК України,суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Враховуючи, викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справидля для з`ясуванняхто маєправо вимогиз оплатизаборгованості допозивача тавизначення належноговідповідача клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 51ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити Комунальнепідприємство «Теплоенерго»Дніпровської міськоїради (кодЄДРПОУ 32688148;адреса місцярозташування:49081,м.Дніпро,проспект Слобожанський,буд.29,оф.504)у якості співвідповідача по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дніпропетровської обласної Ради», треті особи: Другий Правобережний відділ державної виконавчої служби у Чечелівському та Новомосковському районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кретова Наталія Борисівна про звільнення майна з-під арешту.

Підготовче судове засідання відкласти на 26.03.2024року на13:30годину в приміщенні Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська за адресою: м.Дніпро, проспект Л. Українки, 77-Б , каб. №16. Зобов`язати позивача направити співвідповідачу копію позовної заяви з додатками. Запропонувати співвідповідачу у строк до 26.03.2024подати відзив на позов, якщо такий буде, з посиланням на докази, яким він обґрунтовується.

Копію ухвали направити сторонам. Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя С.В.Чудопалова

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117261412
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —204/550/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Чудопалова С. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Чудопалова С. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Чудопалова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні