Ухвала
від 23.02.2024 по справі 373/2162/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/2162/23

Номер провадження 2-во/373/4/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Хасанова В.В. розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Служба у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради, Переяславський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), про усиновлення дитини, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду від 10.01.2024 заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Служба у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради, Переяславський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), про усиновлення дитини задоволено.

Ухвалено оголосити громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усиновлювачем неповнолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 № 18, що складений 25 грудня 2015 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), а саме:

- в графі прізвище замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 », в графі «по батькові», замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 ». Ім`я, дату народження, місце народження та відомості про матір залишити без змін;

- записати усиновлювача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в графі «відомості про батька» вказати: батько « ОСОБА_1 », ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 16.01.2024 в зазначене рішення суду внесено виправлення, а саме:

Другий абзац описової частини рішення викладено в такій редакції:

Також просить внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 № 18, що складений 25 грудня 2015 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), а саме:

- в графі прізвище замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 », в графі «по батькові», замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 »;

- записати усиновлювача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в графі «відомості про батька» вказати: батько « ОСОБА_1 », ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Третій абзац резолютивної частини рішення викладено в такій редакції:

Внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 № 18, що складений 25 грудня 2015 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), а саме:

- в графі «прізвище» замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 », в графі «по батькові», замість « ОСОБА_4 » записати « ОСОБА_6 ». Ім`я, дату народження, місце народження та відомості про матір залишити без змін;

- записати усиновлювача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в графі «відомості про батька» вказати: батько « ОСОБА_1 », ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Під час виконання вказаного рішення суду виявлено описку, а саме: у другому та двадцять п`ятому абзаці описової частини, а також в третьому абзаці резолютивної частини рішення невірно зазначено найменування органу державної реєстрації цивільного стану, який склав актовий запис про народження ОСОБА_4 : відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) замість - виконавчий комітет Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Вивчивши матеріали справи встановлено, що судом при виготовленні рішення допущено механічну описку щодо найменування органу державної реєстрації цивільного стану, який склав актовий запис про народження ОСОБА_4 : відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) замість - виконавчий комітет Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

Таким чином, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про внесення виправлення в рішення суду без повідомлення учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.269 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Внести виправлення в рішення Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області № 373/2162/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Служба у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради, Переяславський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), про усиновлення дитини, а саме зазначити у другому та двадцять п`ятому абзаці описової частини, а також в третьому абзаці резолютивної частини рішення найменування органу державної реєстрації цивільного стану, який склав актовий запис про народження ОСОБА_4: Виконавчий комітет Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області, замість - Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), у відповідних відмінках.

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя В.В.Хасанова

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117263231
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —373/2162/23

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні