Ухвала
від 27.02.2024 по справі 526/679/24
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/679/24

Провадження № 2/526/628/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження

27 лютого 2024 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Киричок С.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , законний представник ОСОБА_3 до виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради, треті особи: ОСОБА_4 , приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Антонова Тетяна Василівна про визнання права власності на спадщину,

встановив :

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, а тому суд у відповідності до положення ч.1 ст.187 ЦПК України відкриває провадження у справі.

Враховуючи, що справа стосується спору щодо спадкування, зважаючи на положення п.2 ч.4 ст.274 ЦПК, вона не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.7, 184-187, 274 ЦПК України, суддя -

ухвалив :

Відкрити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса проживання : АДРЕСА_1 ), законний представник ОСОБА_3 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради (юридична адреса: с. Великі Будища, вул. Миру,1 Миргородського району Полтавської області), треті особи: ОСОБА_4 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ), приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Антонова Тетяна Василівна (юридична адреса: 37300, м.Гадяч, пров. Лохвицький,3Б) про визнання права власності на спадщину.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 09 год. 00 хв. 27 березня 2024 року у відкритому судовому засіданні в приміщенні Гадяцького районного суду Полтавської області за адресою: 37300, Полтавська область, м.Гадяч, вул.Л.Українки,6.

Встановити для поданнявідповідачем відзивуна позов п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. До відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Роз`яснити, що відповідно до ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити для поданняпояснень третіми особами семиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://court.gov.ua/sud1603/.

Відповідно до ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, для чого у суді наявна технічна можливість, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити сторонам по справі. Крім того, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачу.

Ухвала провідкриття провадженняу справіможе бутиоскаржена досуду апеляційноїінстанції окремовід рішеннясуду лишез питаньпорушення правилпідсудності, протягомп`ятнадцятиднів здня їїскладення шляхом подання апеляційної скарги .

Суддя: С. А. Киричок

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117263807
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадщину

Судовий реєстр по справі —526/679/24

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні