Ухвала
від 21.02.2024 по справі 555/369/24
БЕРЕЗНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 555/369/24

Номер провадження 2-а/555/7/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

21 лютого 2024 року

Суддя Березнівського районного суду Рівненської області Старовецька Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місцепроживання: АДРЕСА_1 ) до Соснівської селищної ради Рівненського району Рівненської області (місцезнаходження: вул.Шевченка,5 смт.Соснове Рівненськго району Рівненської області, 34652, ЄДРПОУ - 04387846), адміністративної комісії при виконавчому комітеті Соснівської селищної ради Рівненського району Рівненської області (місцезнаходження:вул.Шевченка,5смт.СосновеРівненськго районуРівненської області,34652) про скасування рішення про притягнення до адміністративної відповідальності, -

В С Т А Н О В И В :

Позовна заява, відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України. Даний позов підсудний Березнівському районному суду Рівненської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Відповідно до ч.2 ст.171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ст. 257 КАС України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно положень ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засідання з повідомленням (викликом) сторін.

Приймаючи до уваги категорію справи, обсяг та характер доказів, приходжу до висновку, що розгляд слід здійснювати з викликом сторін.

Позивачем заявлено клопотання про поновлення строку на звернення до суду, оскільки копію оскаржуваної постанови отримав лише 29.01.2024 року поштовим листом. На підтвердження вказаних обставин долучено копію поштового конверту, надісланої Соснівської селищної ради Рівненського району Рівненської області позивачу із заначенням трек-номеру поштового відправлення, що підтверджує отримання позивачем листа 05.02.2024 року.

Відповідно до ч.1 ст.121 КАС України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Суддя вважає клопотання позивача таким що підлягає до задоволення у зв`язку з несвоєчасним отриманням копії оскаржуваної постанови.

Керуючись ст.ст.133,160,161,171,257 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на звернення до суду задовольнити.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Соснівської селищної ради Рівненського району Рівненської області, адміністративної комісії при виконавчому комітеті Соснівської селищної ради Рівненського району Рівненської області про скасування рішення про притягнення до адміністративної відповідальності.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Встановити відповідачу пятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження для подання клопотання про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Призначити перше судове засідання на 08.04.2024 року о 14 год. 30 хв.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі або заяву про визнання позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання заперечень на відзив.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі невідкладно надіслати учасникам справи. Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1701/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. В такому випадку апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду (вул.Саксаганського,13м.Львів,79005) протягом пятнадцяти днів з дня її підписання судом. В іншому випадку ухвала окремо не оскаржується і заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Березнівського районного

суду Рівненської області Старовецька Ю.В.

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117264369
СудочинствоАдміністративне
Сутьпритягнення до адміністративної відповідальності

Судовий реєстр по справі —555/369/24

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні