Ухвала
від 22.02.2024 по справі 589/3453/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/3453/23

Провадження № 1-в/589/52/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шостка подання старшого державного виконавця Шосткинського ВДВС у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ОСОБА_3 про привід боржника ОСОБА_4 , -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання про привід боржника ОСОБА_4 , яке мотивовано тим, що на виконанні у вказаному вище відділі ДВС перебуває виконавче провадження № НОМЕР_1 з примусового виконання виконавчого листа № 589/3453/23 від 21.09.2023, що видав Шосткинський міськрайонний суд Сумської області, про конфіскацію майна ОСОБА_4 . Боржник від виконання судового рішення ухиляється. На виклики державного виконавця не з`являється.

Представник Шосткинського відділу ДВС в судове засідання не з`явився, до суду надав заяву про розгляд подання без його участі, подання підтримав.

Суд, вивчивши подання і дослідивши матеріали зібрані по справі, дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 129 Конституції України, ст. 533 КПК України, рішення суду є обов`язковим до виконання.

Положеннями ст. 537 КПК України передбачено перелік питань, які має право вирішувати суд, визначений ч. 2 ст. 539 КПК України цього кодексу, під час виконання вироку.

Відповідно до позиції Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, викладеної в п. 20 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №3 від 01.03.2013 року «Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ», процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у кримінальному провадженні, вирішуються відповідно до розділу VIII КПК.

Стаття 534 КПК України визначає, що процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у кримінальному провадженні, вирішує суддя суду першої інстанції одноособово, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Пунктом 14 ч. 1 ст. 537КПК України встановлено, що суд під час виконання вироків може вирішувати питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Вимогами ч. 1 ст. 539 КПК України встановлено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 535 КПК України у разі якщо судове рішення або його частина підлягає виконанню органами державної виконавчої служби, приватним виконавцем, суд видає виконавчий лист, який звертається до виконання в порядку, передбаченому законом про виконавче провадження.

Законом України «Про виконавче провадження» встановлено умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку.

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», у разі якщо боржник без поважних причин не з`являється за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу через органи поліції.

Судом встановлено, що 21 вересня 2023 року Шосткинським міськрайонним судом Сумської області видано виконавчий лист по справі № 589/3453/23 про конфіскацію майна ОСОБА_4 .

Постановою старшого державного виконавця Шосткинського ВДВС у Шосткинськомцу районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ОСОБА_3 від 11 жовтня 2023 року відкрито виконавче провадження № НОМЕР_1 з примусового виконання вищевказаного виконавчого документа.

Державним виконавцем 13.12.2023 направлено виклик ОСОБА_4 , яким державний виконавець зобов`язав ОСОБА_4 з`явитись до відділу ДВС щодо сплати боргу за вищевказаним виконавчим документом, проте боржник за викликом державного виконавця не з`явився.

05.01.2024 державним виконавцем повторно направлено виклик ОСОБА_4 , проте останній за викликом державного виконавця не з`явився.

02.11.2023 державним виконавцем був здійснений вихід за місцем проживання боржника, про що складений акт державного виконавця, в якому зазначено, що потрапити до під`їзду будинку не надалось можливим, оскільки двері під`їзду були зачинені, на виклик домофону ніхто не відповів.

Враховуючи, що боржник був належним чином викликаний до відділу ДВС, проте за викликами до відділу ДВС не з`явився, для проведення виконавчих дій необхідна його участь, суд доходить висновку, що подання про привід боржника є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Здійснити привід боржника ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , до Шосткинського ВДВС у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Знаменська, буд. 2, м. Шостка) на 20 березня 2024 року о 09 год. 00 хв.

Виконання приводу доручити Шосткинському РУП ГУНП в Сумській області.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_1

СудШосткинський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117271841
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —589/3453/23

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

Вирок від 10.08.2023

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні