Ухвала
від 27.02.2024 по справі 496/8050/23
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

Справа № 496/8050/23

Провадження № 2-о/516/21/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2024 року

Теплодарський міський суд Одеської області у складі:

головуючої, судді - Мисливої Л.М.,

присяжних Запорожан М.А., Цимбалюк О.А.,

при секретарі Мосейчук М.А.,

за участю заявниці та її представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

адвоката заінтересованої особи Кравцової Н.М.,

розглянувши в судовому засіданні в м. Теплодарі клопотання заявниці ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Виконавчий комітет Усатівської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявниця, ОСОБА_1 , звернулася досуду звищевказаною заявою,в якійпросить визнатимати їїпокійного чоловіка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,недієздатною,та встановитинад неюопіку,призначивши її, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,опікуном.Свої вимогимотивує тим,що ОСОБА_3 близько 5років хворієна психічнезахворювання,яке загострилосяпісля смертіїї сина ІНФОРМАЦІЯ_3 ,та маєстійкий психічнийрозлад,внаслідок якоговона неусвідомлює значеннясвоїх дійта нездатна керуватиними,внаслідок чогопотребує постійногодогляду.В зв`язкуз наведенимпросить задовольнитизаяву.

За ухвалою Теплодарського міського суду Одеської області від 19.01.2024р. відкрито провадження у даній справі.

В судовому засіданні ОСОБА_1 та її представником адвокатом Буніним О.І. заявлені клопотання про витребування доказів, а саме: - від Міжлиманської лікарняної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (місцезнаходження: Одеська область, Одеський (Біляївський) район, с. Іллінка, вул. Міжлиманська, 33) та - від КНП Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (місцезнаходження: Одеська область, Одеський район, с. Усатове, вул. Больнична, 19, код ЄДРПОУ 38617509) просять витребувати амбулаторні медичні картки, в тому числі щодо перебування на обліку у лікаря-психіатра, відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 . Свої клопотання мотивують неможливістю самостійно подати вказані документи до суду, які мають значення для вирішення даної справи. Так, заявниця вказала, що лікар-психіатр Міжлиманської лікарняної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» видала 08.11.2023р. направлення на госпіталізацію у психіатричну лікарню ОСОБА_3 ; також заявниця зазначила, що після загибелі сина стан її здоров*я погіршився.

В судовому засіданні адвокат заінтересованої особи ОСОБА_3 ОСОБА_4 зазначене клопотання підтримала та просила його задовольнити; сама ОСОБА_3 до суду не викликалася із урахуванням стану здоров*я.

Заінтересована особа Виконавчий комітет Усатівської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування в судове засідання не з*явилася, будучи повідомленою належним чином про місце і дату розгляду справи.

Заслухавши вказаних учасників судового процесу, дослідивши вказане клопотання та матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Згідно ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

У відповідності до вимог ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Як вбачається з направлення лікаря-психіатра Міжлиманської лікарняної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сосевич Ж.А. від 08.11.2023р., ОСОБА_3 направлена на госпіталізацію у психіатричну лікарню в зв*язку з діагнозом: органічний психічний розлад.

В зв`язку з наведеним, враховуючи те, що заявниця не може надати до суду вищевказані документи, які стосуються справи, суд вважає можливим задовольнити вказане клопотання щодо їх витребування.

Керуючись ст.ст. 84, 299 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявниці ОСОБА_1 про витребування доказів, задовольнити.

Витребувати від Міжлиманської лікарняної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (місцезнаходження: Одеська область, Одеський (Біляївський) район, с. Іллінка, вул. Міжлиманська, 33) амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від КНП Усатівської міської ради «Усатівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (місцезнаходження: Одеська область, Одеський район, с. Усатове, вул. Больнична, 19, код ЄДРПОУ 38617509) медичну картку щодо перебування на обліку у лікаря-психіатра ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувані документи прошу направити до Теплодарського міського суду Одеської області (65490, м. Теплодар Одеської області, вул. Комунальна, 3, e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua) протягом десятиденного строку з дня отримання копії даної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

головуюча, суддя

присяжні : 1. 2.

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117273945
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —496/8050/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні