Ухвала
від 04.04.2024 по справі 496/8050/23
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

Справа № 496/8050/23

Провадження № 2-о/516/21/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року

Теплодарський міський суд Одеської області у складі:

головуючої, судді - Мисливої Л.М.,

присяжних Запорожан М.А., Цимбалюк О.А.,

при секретарі Мосейчук М.А.,

розглянувши в судовому засіданні в м. Теплодарі заяву ОСОБА_1 про відмову від заяви та закриття провадження у справі у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , виконавчий комітет Усатівської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду з вищевказаною заявою, в якій просить визнати мати її покійного чоловіка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, та встановити над нею опіку, призначивши її, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном. Свої вимоги мотивує тим, що ОСОБА_3 близько 5 років хворіє на психічне захворювання, яке загострилося після смерті її сина 01.08.2023р., має стійкий психічний розлад, внаслідок якого вона не усвідомлює значення своїх дій та не здатна керувати ними, внаслідок чого потребує постійного догляду. Заявниця зобов`язується виконувати обов`язки опікуна сумлінно. В зв`язку з наведеним просить задовольнити заяву.

За ухвалою Біляївського районного суду Одеської області від 22.11.2023р. матеріали даної цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною та призначення опікуна направлені до Теплодарського міського суду Одеської області за визначеною підсудністю.

Згідно ухвали Теплодарського міського суду Одеської області від 19.01.2024р. дана справа прийнята до судового розгляду.

На адресу суду 25.03.2024р. від заявниці ОСОБА_1 надійшла письмова заява про відмову від своєї заяви про визнання ОСОБА_3 недієздатною та призначення їй опікуна, та закриття в зв*язку з цим провадження у справі; також в заяві зазначено, що наслідки відмови від заяви та закриття провадження у справі їй відомі та зрозумілі. В іншій своїй заяві, направленій до суду, заявниця також просила розглянути вищезазначену її заяву за її відсутності.

Заявниця, інтересовані особи: ОСОБА_3 ,виконавчий комітетУсатівської сільськоїради Одеськогорайону Одеськоїобласті вособі органуопіки тапіклування,а такожадвокат заінтересованоїособи ОСОБА_3 ОСОБА_4 в судове засідання не з*явилися, які були повідомлені належним чином про місце і дату розгляду справи; адвокат Кравцова Н.М. направила на адресу суду письмову заяву про проведення судового засідання за її відсутності.

Суд, дослідивши подану заяву та матеріали справи, вважає, що заява ОСОБА_1 про відмову від своєї заяви підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Як зазначається у п.4 ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремогопровадження розглядаютьсясудом здодержанням загальнихправил,встановлених цимКодексом,за виняткомположень щодозмагальності тамеж судовогорозгляду.Інші особливостірозгляду цихсправ встановленіцим розділом.

Враховуючи вищенаведене, суд приймає відмову ОСОБА_1 від своєї заяви про визнання ОСОБА_3 недієздатною та призначення їй опікуна, та в зв*язку з цим закриває провадження в даній справі.

Керуючись ст.ст. 206, 255, 294 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про відмову від своєї заяви про визнання ОСОБА_3 недієздатною та призначення їй опікуна, та закриття провадження у справі, задовольнити.

Прийняти відмову ОСОБА_1 від своєї заяви про визнання ОСОБА_3 недієздатною та призначення їй опікуна.

Провадження у справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , виконавчий комітет Усатівської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Одеського апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Присяжні: 1. 2.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118128792
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —496/8050/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні