Ухвала
від 21.02.2024 по справі 607/3603/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21.02.2024 Справа №607/3603/24 Провадження №2-о/607/219/2024

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Дзюбич В.Л., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Стецюк Юрій Олегович, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчого комітету Великогаївської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

у с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 , через свого представника адвоката Стецюк Ю.О., звернувся із заявою до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчого комітету Великогаївської сільської ради, ОСОБА_2 , про визнання його тітки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Заяву подано з дотриманням вимог ст. 295, 297 ЦПК України.

Підстав, установлених Цивільним процесуальним кодексом України, для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження в цивільній справі суддею не виявлено.

Справа підсудна Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області.

Відповідно до вимог ч. 3. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до положень ч.5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Враховуючи наведене, відповідно до положень ч. 5 ст. 293 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити адвоката з метою представництва інтересів ОСОБА_2 через Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

Крім того, згідно із ч. 2ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

У зв`язку з необхідністю вирішення питання щодо призначення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виникла необхідність витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної інформацію щодо перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на обліку та, за наявності, медичну документацію ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме амбулаторну медичну карту на хворого та інші медичні документи, необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.260,261,293-297,353-354 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Стецюк Юрій Олегович, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчого комітету Великогаївської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити проведення судового засідання для розгляду справи на 12год.00хв.20березня 2024року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, місцезнаходження: вул. Котляревського, 34, м. Тернопіль, Тернопільська область (2 поверх, 6 зал судових засідань), за участю присяжних.

Викликати у судове засідання заявника та заінтересованих осіб.

Залучити адвоката через Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги для участі в цивільній справі №607/3603/24, яка перебуває у провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, з метою представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги забезпечити участь адвоката в судове засідання у даній цивільній справі, яке відбудеться 20.03.2024 о 12 год. 00 хв.

Копію даної ухвали негайно направити для виконання до Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги (м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33).

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради (вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль) інформацію щодо того, чи перебуває на обліку у медичному закладі ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 , а також наступну медичну документацію:

- амбулаторну медичну карту на хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- інші медичні документи на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи.

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради надати до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області вищевказану інформацію та документи не пізніше п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1915.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяВ. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117285528
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —607/3603/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні