Ухвала
від 26.03.2024 по справі 607/3603/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.03.2024 Справа №607/3603/24 Провадження №2-о/607/219/2024

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: головуючого судді Дзюбича В.Л., присяжних: Джуринської С.І., Камаш Н.Я., за участю секретаря судового засідання Кочмар С.М., представника заявника адвоката Стецюка Ю.О., представника особи щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною адвоката Фільварочної О.Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 з участю органу опіки та піклування виконавчого комітету Великогаївської сільської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 з участю органу опіки та піклування виконавчого комітету Великогаївської сільської ради про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення над нею опіки та призначення її опікуна.

В судовому засіданні представник заявника адвокат Стецюк Ю.О., з метою забезпечення проведення у справі судової психіатричної експертизи щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заявив клопотання про витребування від КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ "ТЕРНОПІЛЬСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ" (46006, м. Тернопіль вул. Князя Острозького, 9; e-mail: trtmo@ukr.net) інформацію щодо того, чи перебуває на обліку у медичному закладі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 , а також наступну медичну документацію:

- оригінал амбулаторної медичної карти на хвору ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- інші медичні документи на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи.

Крім цього, представник заявника просить витребувати від Тернопільської психолого-неврологічної міжрайонної спеціалізованої МСЕК (вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль, 46027) усю наявну медичну документацію, необхідну для проведення судово-психіатричної експертизи, зокрема, медико-експертну справу на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 , якій згідно витягу із акту огляду МСЕК № 015591 від 28.09.2000 року встановлена інвалідність другої групи з дитинства внаслідок наявності психічного захворювання - олігофренії, підтвердженої 18.09.2010 року довічно.

Представник ОСОБА_2 - адвокат Фільварочна О.Б. не заперечила щодо задоволення клопотання про витребування інформації та документів.

Згідно із вимогами ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ст. 84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Беручи до уваги, що інформація, яка витребовується має значення для прийняття законного та об`єктивного рішення по даній справі, оскільки заявником пов`язується із призначенням судово-психіатричної експертизи, а тому клопотання про витребування такої інформації підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 84, 260 ЦПК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати від КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ "ТЕРНОПІЛЬСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ" (46006, м. Тернопіль вул. Князя Острозького, 9; e-mail: trtmo@ukr.net) інформацію щодо того, чи перебуває на обліку у медичному закладі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 , а також наступну медичну документацію:

- оригінал амбулаторної медичної карти на хвору ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- інші медичні документи на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи.

Витребувати від Тернопільської психолого-неврологічної міжрайонної спеціалізованої МСЕК (вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль, 46027) усю наявну медичну документацію, необхідну для проведення судово-психіатричної експертизи, зокрема, медико-експертну справу на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительку АДРЕСА_1 , якій згідно витягу із акту огляду МСЕК № 015591 від 28.09.2000 року встановлена інвалідність другої групи з дитинства внаслідок наявності психічного захворювання - олігофренії, підтвердженої 18.09.2010 року довічно.

Запитувану інформацію надати Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області в термі протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати інформацію, яка витребовується судом, або не мають можливості подати таку інформацію у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати інформацію витребувану судом, а також за неподання такої інформації з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувану судом інформацію.

Копію ухвали для виконання направити для виконання:

-КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ "ТЕРНОПІЛЬСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ" (46006, м. Тернопіль вул. Князя Острозького, 9; e-mail: trtmo@ukr.net);

-Тернопільській психолого-неврологічній міжрайонній спеціалізованій МСЕК (вул. Тролейбусна, 14, м. Тернопіль, 46027).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Присяжні: Джуринська С.І.

Камаш Н.Я.

Головуючий суддя В. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118014978
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —607/3603/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні