Ухвала
від 27.02.2024 по справі 465/2742/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 465/2742/22 Головуючий у 1 інстанції: Величко О.В.

Провадження № 22-ц/811/597/24 Доповідач в 2-й інстанції: Крайник Н. П.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

27 лютого 2024 року Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого-судді: Н.П. Крайник

суддів: Я.А. Левика, М.М. Шандри

перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішенняФранківського районногосуду міста Львова від08 листопада 2023року усправі за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Новосад Ольги Петрівни, треті особи Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство «Воля», про визнання права на звільнення від сплати збору на обов`язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі - продажу нерухомого майна, -

ВСТАНОВИВ:

Оскаржуваним рішенням у задоволенні позовної заяви ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Новосад Ольги Петрівни, треті особи Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство «Воля», про визнання права на звільнення від сплати збору на обов`язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна - відмовлено.

Рішення суду оскаржив ОСОБА_1 .

Як убачається з матеріалів апеляційної скарги, така подана 23 лютого 2023 року з пропуском встановленого законом строку на її подання.

Апелянт проситьпоновитистрокна апеляційнеоскарженнярішенняФранківського районногосудуміста Львовавід08листопада 2023року,посилаючись нате,що копіюоскаржуваного рішеннявін отримав 26.01.2024 року, що підтверджується копією заяви про видачу копії повного тексту рішення суду, долученою до матеріалів апеляційної скарги.

Згідно ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Відповідно доч.1ст.127ЦПК Українисуд зазаявою учасникасправи поновлюєпропущений процесуальнийстрок,встановлений законом,якщо визнаєпричини йогопропуску поважними,крім випадків,коли цимКодексом встановленонеможливість такогопоновлення.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги та доводи заяви про поновлення строку на оскарження рішення Франківського районногосуду міста Львова від08 листопада 2023року, з метою забезпечення права на апеляційний розгляд колегія суддів вважає за можливе поновити строк на апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга ОСОБА_1 на рішенняФранківського районногосуду міста Львова від08 листопада 2023року за своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, апелянт звільнений від сплати судового збору, а тому слід відкрити апеляційне провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 127, 359, 360, 361 ЦПК України, Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ, -

УХВАЛИВ:

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішенняФранківського районногосуду міста Львова від08 листопада 2023року.

Відкрити апеляційнепровадження усправі заапеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішенняФранківськогорайонногосуду містаЛьвова від08листопада 2023року.

Витребувати з Франківського районного суду міста Львова матеріали цивільної справи №465/2742/22 за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Новосад Ольги Петрівни , треті особи Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство «Воля», про визнання права на звільнення від сплати збору на обов`язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі - продажу нерухомого майна у паперовій та електронній (відсканованій через систему «Електронний суд») формі.

Копію ухвалипро відкриттяапеляційного провадженняразом зкопією апеляційноїскарги тадоданими донеї матеріаламинадіслати учасникамисправи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Надати учасникам справистрок для подання відзиву п`ятнадцять днів з дня отримання копії даної ухвали.

До відзиву слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити право на подання заяви про приєднання до апеляційної скарги до початку розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Головуючий: Н.П. Крайник

Судді: Я.А. Левик

М.М. Шандра

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117285627
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на звільнення від сплати збору на обов`язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі - продажу нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —465/2742/22

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні