Ухвала
від 28.02.2024 по справі 455/459/24
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/459/24

Провадження № 2/455/226/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

28 лютого 2024 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Клімченко М.І., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 , жительки: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ,

до Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області, місцезнаходження: м. Старий Самбір, вул. Л.Галицького, 40, Самбірського району Львівської області, поштовий індекс 82001, код ЄДРПОУ: 04055995,

про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

23.02.2024 адвокат Дик С.І., в інтересах ОСОБА_1 , звернулася до Старосамбірського районного суду Львівської області із зазначеною позовною заявою до Старосамбірської міськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.02.2024 справа передана для розгляду судді Клімченку М.І.

Позовна заява підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і оформлений у порядку, встановленому статтями 175, 177ЦПК України, справа підсудна Старосамбірському районному суду Львівської області.

Підстав, визначених статтями 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позову чи відмови у відкритті провадження по справі, немає.

Відповідно до частини 2статті 19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (пункт 4 частини 2статті 187 ЦПК України).

Враховуючи положення статей19,274 ЦПК України, суд вважає, що справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Крім того, в позовній заяві представник позивачки адвокат Дик С.І. просила витребувати від Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області: Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 від 26.09.2012, зареєстрованої до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи;Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 від 03.02.2017, зареєстрованого до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи.

Статтею 81 ЦПК України встановлено обов`язок сторони довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до положень статті 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи; ці дані встановлюються, в тому числі, письмовими доказами.

Положеннями статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивачки та витребувати від Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області: Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 від 26.09.2012, зареєстрованої до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи;Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 від 03.02.2017, зареєстрованого до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи, для дослідження у судовому засіданні, оскільки на підставі вказаних доказів можуть бути встановлені важливі обставини, що будуть мати істотне значення для вирішення даного спору, неврахування яких може вплинути на законність судового рішення. Дослідження витребуваних доказів сприятиме повному, всебічному, неупередженому та об`єктивному розгляду цивільної справи по суті та винесенню законного й обґрунтованого рішення по справі.

Одночасно суд вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно до положень частин 6-9 статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

На підставі наведеного та керуючись статтями19,81, 84, 175,177,187,274,277 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Старосамбірської міської ради Самбірського району Львівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовчесудове засідання на 07 березня 2024 року об 11:15 год. в приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка-бічна, №1, Львівської області.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Роз`яснити положення статті 278 ЦПК України, що відповідачем до суду подається відзив протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів із дня його отримання. Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Роз`яснити положення частини 4 та частини 8 статті 178 ЦПК України, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати уСтаросамбірської державноїнотаріальної конториЛьвівської області(вул.Л.Галицького,88,м.СтарийСамбір,Самбірський район,Львівська область,82000,код ЄДРПОУ:02885534):

Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 від 26.09.2012, зареєстрованої до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи;

Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо наявності чи відсутності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 від 03.02.2017, зареєстрованого до дня смерті в АДРЕСА_2 , та у разі наявності такої спадкової справи належним чином засвідчену в установленому порядку копію матеріалів спадкової справи.

Витребувані докази подати безпосередньо до Старосамбірського районного суду Львівської області у строк до 05 березня 2024 року.

Копію даної ухвали надіслати до Старосамбірської державної нотаріальної контори Львівської області для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud1322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.І. Клімченко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117289468
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —455/459/24

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні