Ухвала
від 22.02.2024 по справі 361/4463/23
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/4463/23 провадження № 2/361/989/24

22.02.2024

У Х В А Л А

«22»лютого 2024року м.Бровари Київської області

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Василишина В.О.,

за участю секретаря судових засідань Бас Я.В.,

під час розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Цимбал Марини Анзоріївни про витребування доказів у справі № 361/4463/23 за позовом ОСОБА_1 до Броварської міської ради Броварського району Київської області, Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради Броварського району Київської області, Товариства з обмеженою відповідальністю «КАГАН І КО» про визнання права власності на частину квартири в порядку спадкування,

в с т а н о в и в:

У червні 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про визнання права власності на частину квартири в порядку спадкування.

Ухвалою суду від 03 серпня 2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

У позовній заяві та окремо поданому клопотанні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Цимбал М.А. просить суд витребувати у Слідчому управлінні ГУНП в Київській області інформацію, що міститься у матеріалах кримінального провадження

№ 42012100130000052 від 12 грудня 2012 року про здійснення 11 грудня 2006 року дружиною позивача платежів 20 листопада 2006 року в сумі 137550 грн. 80 коп., та 22 грудня 2006 року в сумі 30333 грн. 25 коп., всього 167884 грн. 05 коп. інвестування в житло згідно з договором від 20 листопада 2006 року на р/рахунок забудовника Орендного підприємства «Броварипромжитлобуд», що міститься у додатку до протоколу тимчасового доступу до речей і документів, а саме інформації ТОВ «Укрпромбанк».

У підготовчому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Цимбал М.А. клопотання підтримала.

Представник відповідачів Броварської міської ради Броварського району Київської області, Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради Броварського району Київської області

Тищенко О.П. заперечила проти заявленого клопотання.

Відповідач ТОВ «КАГАН І КО» у судове засідання представника не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив. Неявка представника відповідача не перешкоджає вирішенню питання про закриття провадження у справі.

Відповідно до положень частин першої та другої статті 2Цивільного процесуальногокодексу України (далі ЦПК України) завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Статтею 11ЦПК України передбачено, що суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно із частиною другою статті 13ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Кримінальний процесуальнийкодексу України (далі КПК України) регламентує спеціальний порядок доступу (ознайомлення) учасників кримінального провадження з інформацією, створеною (одержаною) у ході досудового розслідування та судового провадження відповідної кримінальної справи. А тому доступ учасників кримінального провадження до інформації, створеної (одержаної) у ході досудового розслідування, забезпечується в порядку, встановленому кримінальним процесуальним законодавством.

Будь-які підстави вважати, що ОСОБА_1 не має можливості ознайомитися з матеріалами кримінального провадження № 42012100130000052 від 12 грудня 2012 року у порядку, визначеному КПК України, відсутні. Відтак, на переконання суду, за умови звернення до слідчого у спосіб, визначений КПК України, позивач не позбавлений можливості ознайомитися з матеріалами кримінального провадження та отримати вказані докази самостійно.

Керуючись статтями 2, 81, 84, 260, 353 ЦПК України,

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Цимбал Марини Анзоріївни про витребування доказів у справі № 361/4463/23

відмовити.

Ухвала за змістом статті 353 ЦПК України оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя В.О.Василишин

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117293122
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на частину квартири в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —361/4463/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні