Ухвала
від 28.02.2024 по справі 372/1079/24
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1079/24

Провадження 2-о-47/24

ухвала

Іменем України

28 лютого 2024 року Суддя Обухівського районного суду Київської області Тиханський О.Б. розглянувши у приміщенні суду заяву ОСОБА_1 про визнання громадянина недієздатним, встановлення опіки над ним і призначення опікуна, заінтересована особа: Виконавчий комітет Української міської ради Обухівського району Київської області, як орган опіки та піклування,

ВСТАНОВИВ:

27.02.2024 заявник звернувся до суду з вищеназваною заявою.

Зазначена заява відповідає вимогам ст.ст.296,297ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у справі.

Згідно ст.293 ЦПК України, заява про визнання фізичної особи недієздатною розглядається судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно правилст. 294 ЦПК України,заява буде розглядатися з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до частини другої статті 299 ЦПК України судові витрати, пов`язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться на рахунок держави.

Згідно ст.299 ЦПК України, справа про визнання фізичної особи недієздатною розглядається судом за присутності особи, стосовно якої вирішується питання визнання їїнедієздатною,з урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа.

Керуючись ст.ст.293,294,299 ЦПК України-

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву ОСОБА_1 про визнання громадянина недієздатним, встановлення опіки над ним і призначення опікуна, заінтересована особа: Виконавчий комітет Української міської ради Обухівського району Київської області, як орган опіки та піклування.

Відкрити провадження у даній справі за правилами окремого провадження.

Справу розглядати у складі одного судді і двох присяжних.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду Київської області (м. Обухів, вул. Київська, 20) на 10 год. 30 хв. 26 березня 2024 року.

В судове засідання викликати: заявника та заінтересовану особу.

Зобов`язати заявника надати в судове засідання оригінали документів, доданих до заяви для огляду.

Представникам осіб, які беруть участь у справі, подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбаченост.62 ЦПК України

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ob.ko.court.gov.ua.

Копію ухвали невідкладно направити особам, які беруть участь у справі, а заінтересованим особам надіслати також копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО.Б.Тиханський

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117293281
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання громадянина недієздатним, встановлення опіки над ним і призначення опікуна, заінтересована особа: Виконавчий комітет Української міської ради Обухівського району Київської області, як орган опіки та піклування

Судовий реєстр по справі —372/1079/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні