Ухвала
від 28.02.2024 по справі 758/4549/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/4549/20

Провадження № 2/752/272/24

У Х В А Л А

28 лютого 2024 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г., вивчивши заяву представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Юрочкіна Юрія Валерійовича про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд», Київської міської державної адміністрації, третя особа Офіс Генерального прокурора про визнання права проживання в квартирі безстроково та зобов`язання вчинити дії, зустрічною позовною заявою комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Сецжитлофонд» до ОСОБА_1 , третя особа Офіс Генерального прокурора про виселення, у режимі відеоконференції,-

ВСТАНОВИВ:

у проваженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд», Київської міської державної адміністрації, третя особа Офіс Генерального прокурора про визнання права проживання в квартирі безстроково та зобов`язання вчинити дії, зустрічною позовною заявою комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Сецжитлофонд» до ОСОБА_1 , третя особа Офіс Генерального прокурора про виселення.

Представником позивачки ОСОБА_1 - адвоката Юрочкіним Юрієм Валерійовичем направлено заяву щодо проведення судового засідання за участі представника позивачки в режимі відеоконференції в приміщенні Дніпровського районного суду м. Дніпродзержиснька Дніпропетровської області.

Так, адвокат Юрочкін Юрій Валерійович, який діє від імені та в інтересах ОСОБА_1 , у своєму клопотання зазначив, що не може бути присутнім у судовому засіданні, в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, що призначено на 29.02.2024 року о 14:00 у зв`язку з перебуванням позивачки ОСОБА_1 та її представника ОСОБА_2 в м. Кам`янське Дніпропетровської області. значно віддаленістю Голосіївського районного суду м. Києва від м. Кам`янське Дніпропетровської області та високим рівнем загрози життю та здоров`ю учасників справи внаслідок військової агресії рф. Тому, з метою забезпечення участі позивачки та її представника просить суд провести судове засідання в режимі відеоконференції в приміщенні Дніпровського районного суду м. Дніпродзержиснька Дніпропетровської області.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Всупереч ч. 2 ст. 212 ЦПК України подана заява не відповідає вищевказаній вимозі закону, а саме, заявником не надано доказів направлення іншим учасникам справи копії заяви про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Крім того, як встановлено судом, клопотання представника відповідачки про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло через електронну пошту 27 лютого 2024 року, тобто за два дні до судового засідання, що свідчить про недодержання вимог чинного законодавства.

Тому, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Юрочкіна Юрія Валерійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

у задоволенні заяви представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Юрочкіна Юрія Валерійовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд», Київської міської державної адміністрації, третя особа Офіс Генерального прокурора про визнання права проживання в квартирі безстроково та зобов`язання вчинити дії, зустрічною позовною заявою комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Сецжитлофонд» до ОСОБА_1 , третя особа Офіс Генерального прокурора про виселення - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.Г. Плахотнюк

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117294489
СудочинствоЦивільне
Сутьвиселення, у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —758/4549/20

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Постанова від 24.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні