Ухвала
від 27.02.2024 по справі 932/10244/23
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/10244/23

Провадження № 2/932/2896/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2024 року м. Дніпро

Суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Овчиннікова О.С., за участю секретаря судового засідання Кирилішиної В.Д., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Дніпровської міської ради, виконавчого комітету Дніпровської міської ради, Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради, КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради, ПАТ «Дніпрометиз» про відшкодування шкоди?

ВСТАНОВИВ:

До Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Дніпровської міської ради, виконавчого комітету Дніпровської міської ради, Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради, КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради, ПАТ «Дніпрометиз» про відшкодування шкоди.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано у провадження судді Овчиннікової О.С.

Ухвалою суду від 22.11.2023 року було відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання на 27.02.2024 року.

Сторони в судове засідання не з`явились.

21.02.2024 року представник позивача надіслав до суду заяву про перенесення розгляду справи та надання справи для ознайомлення.

22.02.2024 року від представника позивача адвоката Чіп Я.М., надійшло клопотання про передання справи за підсудністю до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

Ознайомившись із матеріалами позовної заяви та доданими до неї документами, вважаю необхідним передати цивільну справу на розгляд за підсудністю до іншого суду з наступних підстав.

Позовні вимоги вмотивовані спричиненням матеріальної шкоди, заподіяної із вини відповідача ОСОБА_1 внаслідок пошкодження транспортних засобів.

Згідно ч.6ст.28 ЦПК Українипозови про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред`являтися також за місцем заподіяння шкоди.

Місцем заподіяння шкоди є Амур- Нижньодніпровський район м. Дніпра, що відноситься до юрисдикції Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

Частиною 9ст. 187 ЦПК Українивстановлено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу.

Згідност. 32 ЦПК Україниспори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивача та направити за підсудністю цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дніпровської міської ради, виконавчого комітету Дніпровської міської ради, Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради, КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради, ПАТ «Дніпрометиз» про відшкодування шкоди до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

Керуючись ст.28,30-32,187 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Дніпровської міської ради, виконавчого комітету Дніпровської міської ради, Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради, КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради, ПАТ «Дніпрометиз» про відшкодування шкоди разом з додатками надіслати за підсудністю до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.С.Овчиннікова

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117295184
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —932/10244/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні