Ухвала
від 26.02.2024 по справі 202/7190/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7190/23

Провадження № 1-кс/202/1365/2024

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

26 лютого 2024 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпро клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12023040000000139 від 10.02.2023, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

13.02.2024 слідчий звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, яке мотивовано тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №12023040000000139, відомості про яке до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10.02.2023 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Кримінальне провадження розпочато на підставі повідомлення УСБУ у Дніпропетровській області щодо можливого привласнення бюджетних коштів службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з представниками приватних комерційних структур при укладенні та подальшому виконанні договорів з надання послуг на території міста.

В ході досудового розслідування, встановлено, що під час визначення переможця у публічній тендерній закупівлі UA-2022-12-14-018178-a, код ДК021:2015:77310000-6 «Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень» та акцепту пропозиції КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) службові особи органу місцевого самоврядування та комунального підприємства вступили у злочину змову, з метою подальшого заволодіння бюджетними коштами залучили до виконання договору за визначеним предметом, через укладення договорів субпідряду, ряд суб`єктів господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності.

Також встановлено, що відходи деревини, які утворюються внаслідок діяльності КП ІНФОРМАЦІЯ_2 ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, а саме з омолодження, спилювання та санобробки дерев, відповідно до Державного класифікатору відходів ДК 005-96 та Порядку класифікації відходів та Національного переліку відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2023 № 1102, не відносяться до будівельних відходів.

З метою повного, всебічного і об`єктивного розслідування обставин, які підлягають доказуванню у досудовому розслідуванні та для проведення економічної та почеркознавчої експертиз, встановлення можливих свідків та очевидців вказаних подій, виникає необхідність в отриманні інформації шляхом тимчасового доступу до документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів з питань укладення та виконання договорів з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР, предметом яких були послуги з приймання, розміщення (зберігання та захоронення) та утилізації твердих відходів та великогабаритних відходів IV класу небезпеки, розрахунки використання машин та механізмів при наданні послуг за договором, відомості щодо об`ємів привезених відходів та вартості їх утилізації, договори з субпідрядними організаціями ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), додаткові угоди до договорів, акти приймання передачі наданих послуг (виконаних робіт) специфікації, акти, товарно-транспортні накладні, довіреності, документи, які підтверджують оплату за вказаними договорами.

Зазначені документи знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Іншими способами, окрім як шляхом тимчасового доступу до вищевказаних документів в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », отримати необхідну для цілей кримінального провадження інформацію, а також довести обставини, які передбачається довести, неможливо, оскільки володільцем та розпорядком запитуваної інформації є вказана юридична особа.

Отримана під час тимчасового доступу інформація має суттєве значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні, оскільки в сукупності з іншими зібраними матеріалами може бути використана в якості підтвердження чи спростування факту розтрати бюджетних коштів.

Повідомлений належним чином про час та місце розгляду клопотання слідчий до суду не з`явився.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » - адвокат ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, але через канцелярію суду подав заяву, в якій зазначив, що не заперечує проти клопотання. Разом з тим просив врахувати, що слідчому ОСОБА_5 вже були надані засвідчені копії всіх запитуваних документів, окрім ТТН, обсяг яких тільки за 2023 рік складає понад 5800 шт., що потребує значного часу та ресурсів для виготовлення їх копій.

Перевіривши матеріали, якими обґрунтовуються доводи клопотання, у тому числі витяг з ЄРДР, врахувавши думку представника особи, у володінні якої знаходяться документи, слідчий суддя прийшов до наступного.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №12023040000000139, відомості про яке до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10.02.2023 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Кримінальне провадження розпочато на підставі повідомлення УСБУ у Дніпропетровській області щодо можливого привласнення бюджетних коштів службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з представниками приватних комерційних структур при укладенні та подальшому виконанні договорів з надання послуг на території міста.

В ході досудового розслідування, встановлено, що під час визначення переможця у публічній тендерній закупівлі UA-2022-12-14-018178-a, код ДК021:2015:77310000-6 «Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень» та акцепту пропозиції КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) службові особи органу місцевого самоврядування та комунального підприємства вступили у злочину змову, з метою подальшого заволодіння бюджетними коштами залучили до виконання договору за визначеним предметом, через укладення договорів субпідряду, ряд суб`єктів господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності.

На теперішній час у органів досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів з питань укладення та виконання договорів з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР, предметом яких були послуги з приймання, розміщення (зберігання та захоронення) та утилізації твердих відходів та великогабаритних відходів IV класу небезпеки, розрахунки використання машин та механізмів при наданні послуг за договором, відомості щодо об`ємів привезених відходів та вартості їх утилізації, договори з субпідрядними організаціями ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), додаткові угоди до договорів, акти приймання передачі наданих послуг (виконаних робіт) специфікації, акти, товарно-транспортні накладні, довіреності, документи, які підтверджують оплату за вказаними договорами.

Відповідно до вимог ст. ст. 2, 38, 91 КПК України на орган досудового розслідування покладається вжиття заходів щодо швидкого, всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виявлення події кримінального правопорушення, осіб, які його вчинили, інших обставин, що підлягають доказуванню, і тим самим забезпечення ефективного досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З метою виконання завдань кримінального провадження, у сторони обвинувачення виникла необхідність у дослідженні та використанні зазначених у клопотанні документів, проведення експертних досліджень.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу стороною обвинувачення подані слідчому судді докази обставин, на які вони посилаються.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що у розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » об`єктивно можуть знаходитись оригінали документів зазначені у клопотанні, що мають значення для досудового розслідування.

Отже, слідчим доведено значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться у них, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних, які містяться у документах.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчому слідчого управління ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та слідчим групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні № 12023040000000139 від 10.02.2023, тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення належних чином завірених копій:

- договору №28/12/2022-1 від 28.12.2022, укладеного з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР з додатками, а також копіями інших документів, що стосуються укладення та виконання вказаного договору, зокрема, санітарно-технічний план організації робіт із захоронення відходів, робоча карта, планові заявки, довідки про відходи, журнал обліку прийнятих відходів, акт здачі-проймки робіт (надання послуг), розрахунки використання машин та механізмів при наданні послуг за договором, відомості щодо об`ємів привезених відходів та вартості їх утилізації, додаткові угоди до договорів, товарно-транспортні накладні, довіреності, документи, які підтверджують оплату за вказаними договорами, а також інша документація, що стосується поводження з відходами;

- документації з питань укладення та виконання інших договорів з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР за 2023 рік, предметом яких були послуги з приймання, розміщення (зберігання та захоронення) та утилізації відходів, зокрема, санітарно-технічний план організації робіт із захоронення відходів, робоча карта, планові заявки, довідки про відходи, журнал обліку прийнятих відходів, акт здачі-проймки робіт (надання послуг), розрахунки використання машин та механізмів при наданні послуг за договором, відомості щодо об`ємів привезених відходів та вартості їх утилізації, додаткові угоди до договорів, товарно-транспортні накладні, довіреності, документи, які підтверджують оплату за вказаними договорами, податкова та фінансова звітність підприємства, а також інша документація, що стосується поводження з відходами;

- дозволів, виданих для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) щодо можливості здійснення діяльності приймання, розміщення (зберігання та захоронення) та утилізації твердих відходів та великогабаритних відходів різних класів небезпеки; актів, складених за результатами проведених перевірок щодо діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), а також приписів для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) щодо усунення виявлених порушень.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 26.04.2024 року та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117298926
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/7190/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні