Ухвала
від 07.12.2023 по справі 954/8/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 954/8/23

н/п 2/766/6185/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.12.2023 року м. Херсон

головуючого судді Майдан С.І.

при секретарі Петішкіна О.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Херсоні в порядку загального позовного провадження справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: служба у справах дітей Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області, про позбавлення батьківських прав,

встановив:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває цивільна справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: служба у справах дітей Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою суду від 16.08.2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Сторони в підготовче засідання не з`явилися, про розгляд справи повідомлялися у встановлений законом порядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Відповідно до ч. ч. 3, 6 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки.

Вивчивши матеріали справи, враховуючи, що відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , суд вважає доцільним залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Службу у справах дітей Олешківської міської ради.

Керуючись ст. ст. 53, 260, ЦПК України, 19 СК України суд

ухвалив:

Залучити до участі у справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 , який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: служба у справах дітей Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області, про позбавлення батьківських прав - Службу у справах дітей Олешківської міської ради, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Копію позовної заяви з додатками направити третій особі.

Встановити третій особі строк в два дні з дня отримання копії позовної заяви з додатками для подання пояснень щодо позову, у відповідності з правилами встановленими частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України. Копії пояснень щодо позову повинні бути надіслані позивачу та відповідачу одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяС. І. Майдан

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117303874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —954/8/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні