Ухвала
від 26.02.2024 по справі 445/364/24
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/364/24

Провадження № 2-о/445/62/24

УХВАЛА

про виправлення описки в рішенні суду

26 лютого 2024 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Сивака В. М.,

секретаря судового засідання Захарчук Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золочеві Львівської області питання про виправлення описки в рішенні Золочівського районного суду Львівської області від 20.02.2024 року у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Золочівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Золочівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Львів) про встановлення факту народження дитини на тимчасово окупованій території України,-

в с т а н о в и в:

20.02.2024 Золочівським районним судом Львівської області ухвалено рішення, яким заяву ОСОБА_1 про встановлення факту народження дитини на тимчасово окупованій території України, задоволено. Встановлено факт народження ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , дитини жіночої статі на ім`я - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Луганськ Луганської області, Україна.

Разом з тим, при виготовленні тексту рішення судом допущено помилку, та не зазначено, що батька дитини - ОСОБА_3 , громадянина України, вказати, згідно ч.1 ст. 135 СК України.

При розгляді справи та дослідженні доказів. судом встановлено, що мати дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , не перебувала у шлюбі з батьком дитини.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними звукозаписувальними засобами не здійснювалося.

Відповідно до статті 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участі учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

При вирішенні питання про внесення виправлень у судове рішення суд не вправі змінювати його зміст, здійснювати додаткове обґрунтовування чи здійснювати додаткове посилання на норми закону.

Таким чином, судом встановлено, що під час виготовлення та оформлення рішення по справі допущено описку, яка є очевидною, при цьому її виправлення не змінює змісту рішення та має значення для належного виконання рішення суду.

Керуючись ст. 260, 269, 261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

виправити описку в рішенні Золочівського районного суду Львівської області від 20.02.2024 року, доповнивши резолютивну частину рішення абзацом третім наступного змісту:

"Зазначити дані про батьків: мати - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянка України; батько - ОСОБА_3 , громадянин України (записаний, згідно з ч.1 ст. 135 СК України)".

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 денний строк з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В. М.Сивак

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117321206
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: на тимчасово окупованій території України

Судовий реєстр по справі —445/364/24

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні