Ухвала
від 28.02.2024 по справі 529/167/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/167/24

Провадження № 2-о/529/32/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

та призначення справи до судового розгляду

28 лютого 2024 року селище Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Кириченко О.С., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування Диканської селищної ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника ОСОБА_1 - адковат Сидоренко І.О. звернулася до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуном ОСОБА_1 .

Вказана заява підсудна Диканському районному суду Полтавської області. Заява складена у відповідності до положень ст. 175, 297 ЦПК України. Підстав для її повернення заявнику, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає. Відповідно до ч. 2 ст. 299 ЦПК України судові витрати по вказаній категорії справ відносяться на рахунок держави.

За таких обставин наявні підстави для відкриття провадження у справі і справа повинна бути призначена до судового розгляду з участю двох присяжних та з викликом в судове засідання заявника, заінтересованої особи ОСОБА_2 та представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування Диканської селищної ради.

Враховуючи те, що у даній справі досліджуються обставини щодо психічного стану здоров`я особи, і відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення лікарської таємниці, суд вважає за необхідне розглядати справу у закритому судовому засіданні.

Враховуючи вимоги ст. 300 ЦПК України, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, вважаю за необхідне зобов`язати Орган опіки та піклування Диканської селищної ради надати суду належним чином оформлене подання щодо доцільності призначення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 опікуна ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки і піклування.

Згідно з ч. 5 ст. 293 ЦПК України розгляд справ про визнання особи недієздатною проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Враховуючи вимоги ч. 5 ст. 293, ч. 1 ст. 299 ЦПК України, те, що особа, стосовно якої розглядається справа про визнання його недієздатним ОСОБА_2 не залучив адвоката самостійно, з метою забезпечення права ОСОБА_2 на правовий захист, суд вважає за необхідне доручити Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для представництва в суді Саєнка В.М. при розгляді даної справи.

На підставі викладеного, керуючись ч. 7 ст. 19, ст. ст. 187, 190, 293, 294, 299, 300 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування Диканської селищної ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити вказану цивільну справу до судового розгляду у закритому судовому засіданні о 09-20 год. 27 березня 2024 року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області, за адресою: Полтавська область, смт Диканька, вул. Пушкіна, 11-А.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді Кириченко О.С. та двох присяжних, визначених відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справи - Кривенка Сергія Олексійовича та Чуприну Тетяну Василівну .

Викликати в судове засідання заявника ОСОБА_1 , його представника - адвоката Сидоренко Ірину Олександрівну, заінтересовану особу ОСОБА_2 та представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування Диканської селищної ради.

Зобов`язати Орган опіки та піклування Диканської селищної ради, місцезнаходження: Полтавська область, смт Диканька, вул. Незалежності, 133, надати Диканському районному суду Полтавської області до 26 березня 2024 року належним чином оформлене подання щодо доцільності призначення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , опікуна ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 .

Доручити Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, e-mail: poltava2.poltava@legalaid.pl.ua) призначити адвоката для здійснення представництва в суді ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно якого подано заяву про визнання недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна у цивільній справі № 529/167/24.

Доручити Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити прибуття призначеного адвоката для здійснення представництва в суді ОСОБА_2 до Диканського районного суду Полтавської області в судове засідання, яке призначено на 09-20 год. 27 березня 2024 року для участі у розгляді справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а заінтересованим особам, крім того надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію вказаної ухвали надіслати Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання в частині призначення адвоката для здійснення представництва в суді Саєнка Володимира Михайловича, стосовно якої подано заяву про визнання недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній вебсторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117325474
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —529/167/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні