Ухвала
від 26.02.2024 по справі 126/1170/20
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/1170/20

Провадження № 6/126/16/2024

"26" лютого 2024 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Рудь О. Г.

секретар Кучанська В. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бершадь справу за заявою першого заступника керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Кічук І.Р. про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником,-

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Кічук І.Р. звернулася до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Заявлені вимоги мотивує тим, що рішенням Бершадського районного суду Вінницької області від 15.09.2020, яке набрало законної сили 16.10.2020, у справі 126/1170/20 (провадження № 2/126/593/2020) задоволено позовну заяву керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області та Ставківської сільської ради Бершадського району Вінницької області до ОСОБА_1 про відшкодуваннязбитків,завданих незаконнимвиловом ціннихвидів воднихбіоресурсів у сумі 5151 грн. 00 коп..

За заявою прокуратури державним виконавцем відкрито виконавче провадження за реєстраційним номером 65042602, стягувачем у якому, відповідно до виконавчого листа, є Ставківська сільська рада Бершадського району Вінницької області (код в ЄДРПОУ 04329659).

Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 за № 707-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Вінницької області» затверджено у Додатку до розпорядження адміністративні центри та території, зокрема, до Джулинської територіальної громади увійшла, серед інших, Ставківська територіальна громада Бершадського району.

Згідно положень Закону України «Про утворення та ліквідацію районів» у Вінницькій області утворено Гайсинський район (з адміністративним центром у місті Гайсин) у складі територій, зокрема Джулинської територіальної громади.

Таким чином, у зв`язку з реформуванням органів місцевого самоврядування Ставківська сільська рада як орган місцевого самоврядування перебуває у процесі припинення та рахунки, на які можливо здійснити зарахування коштів, стягнутих у боржника, закрито. На даний час відомості про припинення юридичної особи до ЄДРПОУ не внесено.

Згідно з пунктом 2 рішення 2 сесії 8 скликання Джулинської сільської ради від 26.11.2020 № 2/2 «Про початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Джулинської сільської ради» вирішено розпочати процедуру реорганізації Ставківської сільської ради шляхом приєднання до Джулинської сільської ради (код юридичної особи в ЄДРПОУ 04329547).

При цьому пунктом 8 вказаного рішення визначено, що Джулинська сільська рада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Ставківської сільської ради.

У даному виконавчому провадженні стягувачем є юридична особа Ставківська сільська рада - орган місцевого самоврядування, який перебуває у процесі припинення, правонаступником майна, прав та обов`язків якої є Джулинська сільська рада.

Згідно з абзацом 2 пункту 2 постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 у Вінницькій області утворено територій Бершадської міської, Гайсинської міської, Дашівської селищної, Джулинської сільської, Краснопільської сільської, Кунківської сільської,Ладижинської міської, Ободівської сільської, Ольгопільської сільської, Райгородської сільської, Соболівської сільської, Теплицької селищної, Тростянецької селищної, Чечельницької селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, наразі повноваження органів прокуратури на території Гайсинського району Вінницької області у межах, визначених постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів», здійснюються Гайсинською окружною прокуратурою.

Орган місцевого самоврядування - Джулинська сільська рада та орган примусового виконання рішення суду знаходиться у межах території, на якій з 15.03.2021 повноваження органів прокуратури здійснюються Гайсинською окружною прокуратурою.

У зв`язку з викладеним заявник просить суд замінити сторону, а саме стягувача - Ставківську сільську раду Бершадського району Вінницької області у виконавчому провадженні при примусовому виконанні виконавчого листа № 126/1170/20, виданого 12.11.2020 Бершадським районним судом Вінницької області, про стягнення коштів у сумі 5151 грн. 00 коп. з ОСОБА_1 на стягувача - Джулинську сільську раду Гайсинського району Вінницької області.

Особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з`явилися, про час і місце судового розгляду повідомлялися належним чином у встановленому законом порядку.

Представники Джулинської сільської ради та Бершадського ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області надали заяви, в яких просили розгляд вказаної заяви проводити за їх відсутності.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України, суд вважає за можливе розглянути питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності осіб, які беруть участь у справі, оскільки їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши письмові докази, які містяться в матеріалах справи, з`ясувавши всі фактичні обставини справи, вважає, що заява про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Бершадського районного суду Вінницької області від 15.09.2020, яке набрало законної сили 16.10.2020, у справі 126/1170/20 (провадження № 2/126/593/2020) задоволено позовну заяву керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області та Ставківської сільської ради Бершадського району Вінницької області до ОСОБА_1 про відшкодуваннязбитків,завданих незаконнимвиловом ціннихвидів воднихбіоресурсів у сумі 5151 грн. 00 коп..

За заявою прокуратури державним виконавцем відкрито виконавче провадження за реєстраційним номером 65042602, стягувачем у якому, відповідно до виконавчого листа, є Ставківська сільська рада Бершадського району Вінницької області (код в ЄДРПОУ 04329659).

У зв`язку з реформуванням органів місцевого самоврядування Ставківська сільська рада як орган місцевого самоврядування перебуває у процесі припинення та рахунки, на які можливо здійснити зарахування коштів, стягнутих у боржника, закрито. На даний час відомості про припинення юридичної особи до ЄДРПОУ не внесено.

Згідно з пунктом 2 рішення 2 сесії 8 скликання Джулинської сільської ради від 26.11.2020 № 2/2 «Про початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Джулинської сільської ради» вирішено розпочати процедуру реорганізації Ставківської сільської ради шляхом приєднання до Джулинської сільської ради (код юридичної особи в ЄДРПОУ 04329547).

При цьому пунктом 8 вказаного рішення визначено, що Джулинська сільська рада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Ставківської сільської ради.

Частиною першою статті 18 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) визначено, що судові рішення, які набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Згідно з ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення (ч. 5 ст. 104 Цивільного кодексу України).

Відповідно до статті 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником може бути подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно із ч. 5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи вищевикладене, заява про заміну сторони стягувача у виконавчому листі підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 258-260, 353, 442 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву першого заступника керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області Кічук І.Р. про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону, а саме стягувана - Ставківську сільську раду Бершадського району Вінницької області (вул. Гагаріна, 1, с. Ставки Бершадського району (на даний час - Гайсинський район) Вінницької області, код в ЄДРПОУ 04329659) у виконавчому провадженні при примусовому виконанні виконавчого листа № 126/1170/20, виданого 12.11.2020 Бершадським районним судом Вінницької області, про стягнення коштів у сумі 5151 грн. з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серія НОМЕР_2 ) на стягувача - Джулинську сільську раду (вул. Соборна, буд. 1, с. Джулинка Гайсинського району Вінницької області, код вЄДРПОУ 04329547).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О. Г. Рудь

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117329847
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

Судовий реєстр по справі —126/1170/20

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Рішення від 15.09.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні