Ухвала
від 28.02.2024 по справі 461/8208/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8208/17

Провадження № 2-а/461/1/24

УХВАЛА

28.02.2024 року Галицький районний суд міста Львова у складі:

головуючого судді Мироненко Л.Д.,

при секретарі судового засідання Курилюк А.І.

за участі:

представника позивача Микити Т.В.

представника відповідача Ковалишин Н.О.,

розглянувши матеріали адміністративного позову фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Галицькоїрайонної адміністраціїЛьвівської міськоїради провизнання протиправнимта скасуваннярозпорядження,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Галицького районного суду м. Львова перебуває справа за матеріалами адміністративного позову фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Галицької районної адміністрації Львівської міської ради про визнання протиправним та скасування розпорядження.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 23.05.2023 року відкрито спрощене провадження в адміністративній справі.

У судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, оскільки це необхідно для повного та всебічного з`ясування обставин у вказаній справі.

Представник відповідача проти задоволення клопотання не заперечувала.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, заслухавши позицію сторін, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно частини 1 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

У відповідності до частини 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 5 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідно до пункту 1 частини 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо: прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, окрім справ, в яких позивачами є службові особи, які у значенні Закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Відповідно до ч.3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням положень статті 12, частини 3 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, зважаючи на предмет та підстави позову, значення справи для сторін, думку учасників справи, суд дійшов висновку, що доцільність переходу до розгляду цієї справи в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Виходячи зі змісту частин 1, 2 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводить підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Керуючись статтями 179, 248, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Перейтидо розглядусправи №461/8208/17за адміністративним позовомфізичної особи-підприємця ОСОБА_1 доГалицької районноїадміністрації Львівськоїміської радипро визнанняпротиправним таскасування розпорядження,- в подальшому за правилами загального провадження.

Призначити підготовче засідання у справіна 28 лютого 2024 року о 13 год. 45 хв., яке відбудеться в приміщенні Галицького районного суду м. Львова за адресою: м. Львів, вул. О. Чоловського, 2

В підготовче засідання викликати учасників процесу.

Копії ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Д. Мироненко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117333780
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —461/8208/17

Рішення від 22.05.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Рішення від 22.05.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Постанова від 27.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 24.05.2023

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Ухвала від 23.05.2023

Адміністративне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні