Ухвала
від 28.02.2024 по справі 453/333/24
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУНСС: 453/333/24

НП: 2/453/274/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у цивільній справі

28 лютого 2024 року місто Сколе

Суддя Сколівського районного суду Львівської області Микитин Володимир Ярославович, вивчивши матеріали позовної заяви виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування (місцезнаходження юридичної особи: вул. Т. Шевченка, 23, с. Коршів, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78240; адреса електронної пошти: korshivotg1@gmail.com; код у ЄДРПОУ: 4465525) в інтересах малолітньої дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (перебуває на забезпеченні у бабці - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання фізичної особи: АДРЕСА_1 ), з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - виконавчого комітету Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області як органу опіки та піклування (місцезнаходження юридичної особи: вул. Європейська, 46, с. Козьова, Сколівський район, Львівська область, 82631; адреса електронної пошти: kozivskarada@gmail.com; код у ЄДРПОУ: 44270657), до ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (зареєстроване місце проживання фізичної особи: АДРЕСА_2 ; адреса електронної пошти відсутня; РНОКПП: НОМЕР_1 ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину, -

в с т а н о в и в:

Позивач - виконавчий комітет Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області, як орган опіки та піклування, скориставшись засобами поштового зв`язку, 20.02.2024 року скерував у Сколівський районний суд Львівської області позовну заяву в інтересах малолітньої дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що надійшла та була зареєстрована в діловодстві 27.02.2024 року за вх. № 1516, в якій просить ухвалити рішення про позбавлення відповідачку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьківських прав відносно вказаного сина, а також про стягнення на користь вказаного сина з відповідачки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення від дати пред`явлення цієї позовної заяви до суду, й до досягнення дитиною повноліття, які зараховувати на особистий рахунок дитини у АТ «Ощадбанк».

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Сколівського районного суду Львівської області від 27.02.2024 року головуючим суддею щодо розгляду вищевказаної позовної заяви визначено суддю Микитина В.Я., справі присвоєно єдиний унікальний номер 453/333/24 та номер провадження 2/453/274/24.

Оскільки відповідачкою у вищевказаній позовній заяві зазначена фізична особа, яка не має статусу підприємця, то суддею, у відповідності до положень ч. 8 ст. 187 ЦПК України, з метою визначення підсудності, було вжито заходів для отримання інформації з Єдиного державного демографічного реєстру про зареєстроване місце проживання/перебування такої фізичної особи - відповідач ки ОСОБА_3 ..

Так, згідно сформованої з Єдиного державного демографічного реєстру відповіді № 466978 від 27.02.2024 року інформації, відповідачка ОСОБА_3 зареєстрована у встановленому чинним законодавством порядку за адресою: АДРЕСА_3 .

Позивач - виконавчий комітет виконавчий комітет Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області, як орган опіки та піклування, звільнений від сплати судового збору на підставі пункту 14 ч. 2 ст. 3 Закону України «Про судовий збір», оскільки пред`явив позовну заяву про захист малолітньої особи.

Відтак, вищевказана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України та у відповідності до положень ст. 19 ЦПК України повинна розглядатися у порядку цивільного судочинства. Вищевказана позовна заява, відповідно до положень ч. 1 ст. 27 ЦПК України, підсудна Сколівському районному суду Львівської області, оскільки подана за зареєстрованим у встановленому порядку місцем проживання/перебування відповідачки ОСОБА_3 , яка не має статусу підприємця. При цьому суддею враховано положення ст. 3-1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (в редакції Закону № 2808-IX від 01.12.2022 року), за змістом котрої до набрання чинності Законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року № 2102-IX.

Підстави для залишення вищевказаної позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження за такою позовною заявою, відсутні.

Ця справа, на переконання судді та виходячи з положень ч. 4 ст. 274 ЦПК України, не може розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження, а, відтак, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 14, 19, 27, 175, 187, 258, 260-261, 353 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування в інтересах малолітньої дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - виконавчого комітету Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області як органу опіки та піклування, до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину, та відкрити провадження у цивільній справі.

Розглянути цю справу за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання у цій справі буде проводитись 21 березня 2024 року о 10:30 год. у залі судових засідань у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області, що за адресою: вул. Д. Галицького, 8, м. Сколе, Стрийський район, Львівська область, з повідомленням сторін та інших учасників справи.

Роз`яснити відповідачці ОСОБА_3 про її право у строк, котрий не може перевищувати п`ятнадцять днів з дня вручення копії даної ухвали, подати відзив із викладенням заперечень проти позову або ж повного чи часткового визнання позовних вимог, котрий повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. У разі ненадання зазначеною відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачеві виконавчому комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування, що у випадку подання відповідачкою ОСОБА_3 відзиву у визначені судом строк та порядку, він, в силу ст. 179 ЦПК України, вправі подати суду відповідь на відзив із викладенням своїх пояснень, міркувань чи аргументів щодо наведених зазначеною відповідачкою у відзиві заперечень і мотивів їх визнання або відхилення. Встановити зазначеному позивачеві строк для подання відповіді на відзив, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення йому відзиву.

Роз`яснити відповідачці ОСОБА_3 про право у строк десять днів з дня отримання відповіді позивача виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування на відзив, в силу ст. 180 ЦПК України подати заперечення із викладенням своїх пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених зазначеним позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань, аргументів, а також мотивів їх визнання або відхилення.

Роз`яснити третій особі, який не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - виконавчому комітету Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області як органу опіки та піклування, про його право у строк, котрий не може перевищувати п`ятнадцять днів з дня вручення копії даної ухвали, подати суду письмові пояснення щодо позову, та у строк, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення відзиву, подати суду письмові пояснення щодо відзиву.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам судового провадження.

Крім того, сторони та інші часники справи можуть отримати інформацію щодо неї з допомогою сервісу Судової влади - за вебпосиланням: https://court.gov.ua/fair, чи з використанням засобів зв`язку Сколівського районного суду Львівської області (телефон приймальні судді Микитина Володимира Ярославовича: (03251) 2-15-63).

Звернути увагу сторін та інших учасників справи на положення ст. 14 ЦПК України про те, що Єдина судова інформаційно-комунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З початком функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС та в силу положень частин 6 та 7 ст. 14 ЦПК України, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в добровільному порядку. Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі, суд надсилає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Щодо реєстрації чи інших актуальних даних програмних продуктів судової системи України можна ознайомитися за вебпосиланням: https://wiki.court.gov.ua.

Ухвала судді, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана суддею без її проголошення 28 лютого 2024 року.

Суддя Володимир МИКИТИН

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117335208
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —453/333/24

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні