Ухвала
від 23.04.2024 по справі 453/333/24
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУНСС: 453/333/24

НП: 2/453/274/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення цивільної справи до судового розгляду по суті

23 квітня 2024 року місто Сколе

Сколівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Микитина В.Я.,

з участю секретаря судового засідання Корнути Т.Б.,

сторони та інші учасники справи:

позивач виконавчий комітет Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області;

малолітня особа, в інтересах якої подано позов ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача виконавчий комітет Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області;

відповідачка ОСОБА_2 ;

зміст позовних вимог про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину;

провівши узалі судовихзасідань уприміщенні суду,за участіпредставниці позивачавиконавчого комітетуКоршівської сільськоїради Коломийськогорайону Івано-Франківськоїобласті начальниці Службиу справахдітей БарасюкО.Я.(урежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення ВКЗ ДП «Центр судових сервісів»), а також за участі відповідачки ОСОБА_2 , підготовче засідання у даній цивільній справі, -

в с т а н о в и в:

Описова частина із зазначенням суті питання, що вирішується ухвалою.

Позивач виконавчий комітет Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області, як орган опіки та піклування, скориставшись засобами поштового зв`язку, 20.02.2024 року скерував у Сколівський районний суд Львівської області позовну заяву в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що надійшла та була зареєстрована в діловодстві 27.02.2024 року за вх. № 1516, в якій просить ухвалити рішення про позбавлення відповідачку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьківських прав відносно вказаного сина, а також про стягнення на користь вказаного сина з відповідачки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення від дати пред`явлення цієї позовної заяви до суду, й до досягнення дитиною повноліття, які зараховувати на особистий рахунок дитини у АТ «Ощадбанк».

Ухвалою суддіСколівського районногосуду Львівськоїобласті МикитинаВ.Я.від 28.02.2024року,з-поміжіншого,вищевказану позовнузаяву прийнятодо розглядута відкрито провадження у цивільній справі. Розгляд цієї справи постановлено проводити за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у цій справі постановлено проводити 21.03.2024 року о 10:30 год. у залі судових засідань у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області, що за адресою: вул. Д. Галицького, 8, м. Сколе, Стрийський район, Львівська область.

Ухвалою Сколівськогорайонного судуЛьвівської областівід 14.03.2024року задоволенозаяву позивача виконавчогокомітету Коршівськоїсільської радиКоломийського районуІвано-Франківськоїобласті проучасть йогопредставника упідготовчому засіданніу ційсправі урежимі відеоконференції.Надано можливістьтакому представникувзяти участьу підготовчомузасіданні,призначеному уцій справіна 21.03.2024року о10:30год.,у режимівідеоконференції,поза межамиприміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення ВКЗ Державне підприємство «Центр судових сервісів» із застосуванням електронного підпису за вебадресою: https://vkz.court.gov.ua. Наголошено виконавчому комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області, що використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвалою Сколівського районного суду Львівської області від 21.03.2024 року, постановленою без виходу до нарадчої кімнати із занесенням до протоколу судового засідання, підготовче засідання відкладено на підставі ч. 2 ст. 198, пункту 1 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, на 23.04.2024 року о 10:00 год. у залі судових засідань у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області, що за адресою: вул. Д. Галицького, 8, м. Сколе, Стрийський район, Львівська область.

Ухвалою Сколівськогорайонного судуЛьвівської областівід 18.04.2024року задоволенозаяву позивача виконавчогокомітету Коршівськоїсільської радиКоломийського районуІвано-Франківськоїобласті проучасть йогопредставника упідготовчому засіданніу ційсправі урежимі відеоконференції.Надано можливістьтакому представникувзяти участьу підготовчомузасіданні,призначеному уцій справіна 23.04.2024року о10:00год.,у режимівідеоконференції,поза межамиприміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення ВКЗ Державне підприємство «Центр судових сервісів» із застосуванням електронного підпису за вебадресою: https://vkz.court.gov.ua. Наголошено виконавчому комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області, що використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвалою Сколівськогорайонного судуЛьвівської областівід 23.04.2024року, постановленоюбез виходудо нарадчоїкімнати іззанесенням допротоколу судовогозасідання,задоволено клопотання позивача виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області про долучення до матеріалів цієї справи письмових доказів.

Про місце, дату та час підготовчого засідання у справі її учасники, за винятком малолітньої особи, в інтересах якої подано позов ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , були повідомлені належним чином завчасно, про що свідчать наявні у справі письмові докази.

Позивач виконавчийкомітет Коршівськоїсільської радиКоломийського районуІвано-Франківськоїобласті упідготовче засіданнязабезпечив явкууповноваженої представниці начальниціСлужби усправах дітей ОСОБА_3 ,яка,приймаючи упідготовчому засіданніучасть урежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення суду звикористанням власнихтехнічних засобівза допомогоюпрограмного забезпеченняВКЗ ДП«Центр судовихсервісів»,висловила позицію на підтримання позовних вимог з тих підстав, котрі викладені у пред`явленому позові, проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті не заперечувала.

Малолітня особа, в інтересах якої подано позов ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про дату, час та місце підготовчого засідання у цій справі не повідомлявся, у таке не викликався.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача виконавчий комітет Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області, у підготовче засідання явку уповноваженого представника не забезпечила, про причини повторної неявки такого представника суд не повідомляла, письмових пояснень на позовну заяву виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з її участю як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину, у запропоновані судом строк та порядку не подавала.

Відповідачка ОСОБА_2 у підготовче засідання з`явилася, відзиву на позовну заяву виконавчого комітету Коршівської сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органу опіки та піклування в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача виконавчого комітету Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області як органу опіки та піклування, до неї про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину, у запропоновані судом строки та порядку не подала, проте, будучи присутньою у підготовчому засіданні, висловила позицію про заперечення проти задоволення вказаних позовних вимог. При цьому, зазначена відповідачка проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті не заперечувала, жодних клопотань не заявляла.

Суд, враховуючи строки проведення підготовчого провадження у справі, виходячи з положень ст. 198 ЦПК України, вважав за доцільне та можливе проводити підготовче засідання за даної явки осіб.

Заяв чи клопотань від сторін та інших учасників справи, котрі б залишались не вирішеними, як і заперечень щодо можливості призначення судового розгляду цієї справи по суті, до суду не надходило.

Закон, яким керувався суд, постановляючи дану ухвалу.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно пункту 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи), для розгляду справи по суті.

Згідно з ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Висновок суду за результатами підготовчого засідання у справі.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є усі підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті інших процесуальних дій вчиняти непотрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Зважаючи на ступінь складності справи, суд вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду по суті із визначенням дати, часу та місця проведення одного судового засідання, для її розгляду по суті.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 189, 196-198, 200, 258, 260-261, 353 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовноюзаявою виконавчогокомітету Коршівськоїсільської радиКоломийського районуІвано-Франківськоїобласті якоргану опікита піклуванняв інтересахмалолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,з участютретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на стороніпозивача виконавчого комітетуКозівської сільськоїради Стрийськогорайону Львівськоїобласті якоргану опікита піклування,до ОСОБА_2 про позбавленнябатьківських правта стягненняаліментів надитину у відкритому судовому засіданні, котре відбудеться 21 травня 2024 року о 11:30 год. у залісудових засіданьу приміщенніСколівського районногосуду Львівськоїобласті,що заадресою: вул. Д. Галицького, 8, м. Сколе, Стрийський район, Львівська область.

Про місце, дату та час судового засідання у справі щодо її розгляду по суті повідомити сторін та інших учасників справи.

Крім того, сторони та інші часники цієї справи можуть отримати інформацію щодо неї з допомогою сервісу Судової влади за вебпосиланням: https://court.gov.ua/fair, чи з використанням засобів зв`язку Сколівського районного суду Львівської області (телефон приймальні судді Микитина Володимира Ярославовича: (03251) 2-15-63).

Строк і порядок набрання ухвалою суду законної сили та її оскарження.

Ухвала прозакриття підготовчогопровадження тапризначення цивільноїсправи дорозгляду посуті,в силуположень ч.1ст.261та ч.1ст.353ЦПК України,набирає законноїсили негайнопісля їїпроголошення,оскарженню вапеляційному порядкуокремо відрішення судуне підлягає,оскільки неперешкоджає продовженнюсудового розглядуцієї справи.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Дата проголошення ухвали суду у повному обсязі: 23 квітня 2024 року.

Суддя Володимир МИКИТИН

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118549496
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —453/333/24

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні